Bunun ne anlama geldiğini ben de çözemedim, biraz daha açar mısınız?
Ata tür: Örnek maymun, insan, orangutanın ata türden evrilmesidir.
Geçiş türleri: Örnek ata maymun -> homo erectus -> insan gibi türler arası geçiş
Ara form: Örnek maymun ve kuşların benzer özelliğini taşıyan tür

diye biliyorun.

Evrileceği bir şey yoktur ne demek hocam? 100 milyon yıl sonra aynı ornitorenk soyuna bakalım, dikkatlice takip edelim. Koşullar değişimi gerektiriyorsa ornitorenk farklılaşacaktır.
Hocam şu an öyle bir örnek olmadığı için yorum yapamam. Yani bir türün diğerine evrimleştiği şu an gözlemlenemiyor çünkü olmuyor. Sadece örnek olarak bakterilerin direnç kazanması var ve virüsler de direkt mutasyon geçirebiliyor. Birde labaratuvarda bilim insanları sineklerin gözlerinden ayak çıkarttı.

Hocam ornitorenk böyle bir şey değil işte. Onun evrildiği ya da onun evrileceği bir şey yoktur.

Ornitorenk ve diğer tüm canlılar hâlihazırda zaten evrim geçiriyorlar, bunun hangi noktasında sorun var? Sizin bunu gözünüzle göremiyor olmanız olmadığı anlamına gelmiyor. Evrimsel süreçte zamandan bahsederken birkaç yıldan bahsedilmez hiçbir zaman. Binlerce yıldan bahsediyoruz burada.

Hocam şu an öyle bir örnek olmadığı için yorum yapamam. Sadece örnek olarak bakterilerin direnç kazanması var ve virüsler de direkt mutasyon geçiriyor. Bir de labaratuvarda bilim insanları sineklerin gözlerinden ayak çıkarttı.

Tamam anlaşıldı. Sizin amacınız bomboş tartışmak, başka bir şey değil. İyi akşamlar.

Hocam şu an öyle bir örnek olmadığı için yorum yapamam. Sadece örnek olarak bakterilerin direnç kazanması var ve virüsler de direkt mutasyon geçirebiliyor. Birde labaratuvarda bilim insanları sineklerin gözlerinden ayak çıkarttı.
Şaşırtıcı bir örnek, dalga geçtiğinizi düşünmeye başladım.

Hocam varsa konuşalım. Ben günümüzde canlı evrimleşme örneği olarak virüslerin mutasyonunu ve bakterilerin direncini örneklerine rastladım tek.
Günümüzde tak diye fark edebileceğin bir evrimsel süreç yok, çünkü evrimsel süreç böyle işlemiyor. Bir canlıyı 6 ay boyunca gözetim altında tutarak müthiş evrimsel farklar elde edemezsin. Yüzyıllar değil üstünden milyonlarca yıl geçmesi lazım bir hayvanın tamamen başkalaşması için. Evrim hakkında en basit makalede bile bu süreci böyle anlatır zaten.

Genellikle binlerce yıl süren bir doğa gerçeği için "rastlamadım" diyor bir kişi. Bu ülkede bilimsel gerçekler müfredattan kaldırıldığı sürece insanlar birçok konuda bilgisiz kalacaklar. Bilimden bihaber bir nesil yetişecek. Çok yazık.

Günümüzde tak diye fark edebileceğin bir evrimsel süreç yok, çünkü evrimsel süreç böyle işlemiyor. Bir canlıyı 6 ay boyunca gözetim altında tutarak müthiş evrimsel farklar elde edemezsin. Yüzyıllar değil üstünden milyonlarca yıl geçmesi lazım bir hayvanın tamamen başkalaşması için. Evrim hakkında en basit makalede bile bu süreci böyle anlatır zaten.
Ne demek istediğinizi anladım ama yaklaşık 50 yıl için bu süreci destekleyen bir olay görmemiz beklenir. Çünkü yavaş ilerleyen bu süreçte, bir takım canlılar göz altındadır mutlaka ve evrim teorisi de bilimsel olarak yeni yeni sistematik içinde çalışıyor. Ondan bu evrilmeşme sürecini yeni inceliyorlar.