Şu söz dünyanın en doğru sözü.ülkede bilimsel gerçekler müfredattan kaldırıldığı sürece insanlar birçok konuda bilgisiz kalacaklar. Bilimden bihaber bir nesil yetişecek. Çok yazık
Detaylar
Kim cevapladı?Stebb
Uzman
Günümüzde görmemize gerek yok ki, siz neden şimdi görmeye bu kadar takıntılısınız anlayamadım. Fosil canlının soyundan aşağı doğru ilerlediğimizde değişimi gözlemleyebiliyoruz zaten.Ne demek istediğinizi anladım ama yaklaşık 50 yıl için bu süreci destekleyen bir olay görmemiz beklenir. Çünkü yavaş ilerleyen bu süreçte, bir takım canlılar göz altındadır mutlaka ve evrim teorisi de bilimsel olarak yeni yeni sistematik içinde çalışıyor. Ondan bu evrilmeşme sürecini yeni inceliyorlar.
Fosiller çok tutarsızdır. Bu tutarsızlıklar;Günümüzde görmemize gerek yok ki, siz neden şimdi görmeye bu kadar takıntılısınız anlayamadım. Fosil canlının soyundan aşağı doğru ilerlediğimizde değişimi gözlemleyebiliyoruz zaten.
DNA'ları büyük oranda bozulmuştur.
Tek ve birkaç parçadan da direk bütüne gidilmez.
Zaman sorunu vardır. Örnek; gelişmiş canlı olan Ejderha adam, kendi atalarından daha yaşlıdır.
Bunlar eskiden bir şeydi ama artık fazla dikkate alınmıyor. Yani bu yönden evrim teorisi gerçek diye gidilmiyor.
Stebb
Uzman
Bilimi fazla hafife alıyorsunuz gerçekten, bu durumda diyebileceğim pek bir şey kalmıyor hocam. Ornitorenk ilginç bir memeli, Neanderteller yalan, evrim diye bir şey yoh..Fosiller çok tutarsızdır. Bu tutarsızlıklar;
DNA'ları büyük oranda bozulmuştur.
Tek ve birkaç parçadan da direk bütüne gidilmez.
Zaman sorunu vardır. Örnek; gelişmiş canlı olan Ejderha adam, kendi atalarından daha yaşlıdır.
Bunlar eskiden bir şeydi ama artık fazla dikkate alınmıyor.
Hocam siz de fazla bilmiyorsunuz ve bu akımın verdiği kulaktan duyma bilgileri ile bilge olmuşunuz, maaşallahBilimi fazla hafife alıyorsunuz gerçekten, bu durumda diyebileceğim pek bir şey kalmıyor hocam. Ornitorenk ilginç bir memeli, Neanderteller yalan, evrim diye bir şey yoh..
Stebb
Uzman
Evrimin gerçek olduğunu kavrayabilmek için bir profesör olmaya gerek yok. Oldukça açık bir şey, doğa yasası zaten. Benim anlayamadığım şey sizin evrime nasıl baktığınız. Daha demin bakteriler ve virüslerin evrimleştiğini söylediniz. Evrim sizin için nedir açıklar mısınız?Hocam siz de fazla bilmiyorsunuz ve bu akımın verdiği kulaktan duyma bilgileri ile bilge olmuşunuz, maaşallah.
Durum o kadar garip ki, insanlar artık evrimin gerçek olup olmadığını tartışmadığı için bu konu hakkında güncel makale de yok. Artık kimse oturup da ''Evrim gerçek mi ?'' diye konuşmuyor. Bilim dünyası tarafından tamamen kabul edilip sadece derinliği ve detaylar incelenen bir doğa yasası bu, ama yapacak pek bir şey yok galiba. Ortalama bir Orta Doğu halkı.
Dinin veya dinlerin diyeyim çelişmediği hiç bir şey yok diye düşünüyorum. Kendisiyle bile çelişiyor.
mercha
Yetkin
Evrim teorisiyle semavi dinler arasında kesin bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Bilim, yaşamın nasıl geliştiğini ve çeşitlendiğini doğal süreçler üzerinden açıklamaya çalışırken, dinler genellikle Tanrı'nın doğrudan müdahalesiyle yaratılış hikayelerini anlatıyor. Evrimsel biyoloji, fosil kayıtları ve genetik verilerle desteklenen güçlü bir teori sunuyor ve bu da doğanın işleyişini anlamamızda bize netlik sağlıyor. Öte yandan, dini yaratılış hikayeleri bilimsel bulgularla pek de örtüşmüyor ve daha çok inanç temelli. Bence, gerçek dünyayı anlamak için rasyonel düşünce ve bilimsel yöntemler çok daha sağlam bir temel sunuyor.
HanDreafuLL
Uzman
Muhafazakâr toplumun bol olduğu ülke veya web sayfalarında bunun gibi konular açmak yerine YouTube ya da Google üzerinden bununla ilgili zibilyon tane bilimsel makalelere veya videolara erişebilirsiniz. Bu kaynakların hepsi bilimsel, kanıta dayalı, kesinleşmiş, akademik makaleler ile desteklenen içerikler olurken, bilimsel bir konuya sadece din üzerinden yaklaşılması hem kısıtlayıcı hem de saptırıcı bir yol olur. Bu nedenle din üzerinden düşünülmesini veya dinlerde bahsedilenler ile kıyaslanmasını doğru bulmam. Din, tamamen bireysel ve manevi inançlardır. İnancınızın koyduğu koşullara bağlı olarak bir hayat sürmeyi tercih edebilir ancak inancınızın bahsettiği her şeyi bilimsel ve gerçek olarak göremezsiniz çünkü bu düşünce tarzı yanlış olduğu kadar günümüzde son derece gülünçtür de. Daha yakın bir zaman içerisinde Afganistan'ın şimdiye kadar bilmem kaç tane müzik aletini başarıyla yok ettiklerini açıklaması ve bununla övünmeleri kadar saçmadır...
Diyeceğim şu ki bunun gibi konuları araştırmak için forum sayfalarında veya sosyal medya üzerinde tartışma başlatmak ve gelen saçma sapan yorumlar yüzünden hem kendinizi hem de başkalarını tilt etmemek için Evrim Ağacı, Kozmik Anafor, Bilim Fili, Arkeofili gibi kaynaklardan yararlanarak, son derece gerçekçi ve bilimsel bir şekilde merak ettiğiniz tüm konuları inceleyebilirsiniz.
Daha ilk sayfada yapılan bazı yorumları görünce diğer sayfalardaki yorumları okumaya uğraşmadım bile çünkü boş yere sinir olacağımı biliyorum. 2024 yılına gelmişiz ve halen daha Evrim konusunu sadece ''İnsanlar maymundan geldiyse, şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?'' tarzında düşünen kişileri görünce istemsizce köpürüyorum.
Diyeceğim şu ki bunun gibi konuları araştırmak için forum sayfalarında veya sosyal medya üzerinde tartışma başlatmak ve gelen saçma sapan yorumlar yüzünden hem kendinizi hem de başkalarını tilt etmemek için Evrim Ağacı, Kozmik Anafor, Bilim Fili, Arkeofili gibi kaynaklardan yararlanarak, son derece gerçekçi ve bilimsel bir şekilde merak ettiğiniz tüm konuları inceleyebilirsiniz.
Daha ilk sayfada yapılan bazı yorumları görünce diğer sayfalardaki yorumları okumaya uğraşmadım bile çünkü boş yere sinir olacağımı biliyorum. 2024 yılına gelmişiz ve halen daha Evrim konusunu sadece ''İnsanlar maymundan geldiyse, şimdiki maymunlar neden insan olmuyor?'' tarzında düşünen kişileri görünce istemsizce köpürüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-