Sizce liglerde küme düşme sistemi olması mantıklı mı?

Küme düşme olmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    24

cyborg81

Başarılı
Bazı ülkelerin spor liglerinde küme düşme sistemi varken bazı ülkelerin liglerinde yok size göre küme düşme olması mı daha iyi olmaması mı?

Bölgesel amatör ligi veya alt ligi olmayan ülkelerde düşme olmaz. Amerika'da düşme-çıkma yok. Aynı şekilde Kongo Cumhuriyeti liginde de yok. Ama olan ve gelişmiş ülkelerde hem alt liglerden oyuncu parlaması, hem de üst liglerde başarısız olan takımların düşmesi gayet mantıklı. Benim aklıma bu soruna neden takıldığın geldi...

Ligden butun yabancilari attiktan sonra mantikli, cunku "Turk" futbolu birinci lig ve sonrasinda basliyor.

Bölgesel amatör ligi veya alt ligi olmayan ülkelerde düşme olmaz. Amerika'da düşme-çıkma yok. Aynı şekilde Kongo cumhuriyeti liginde de yok. Ama olan ve gelişmiş ülkelerde hem alt liglerden oyuncu parlaması, hem de üst liglerde başarısız olan takımların düşmesi gayet mantıklı. Benim aklıma bu soruna neden takıldığın geldi...

Takılmak değil de ben de şahsen küme düşme sistemini mantıklı buluyorum. Ankettede dün konuyu açtığımda işaretlenmiştim. Ama bir düşündüm de FB, GS, TS, BJK (çok düşük ihtimal ama futbol olmayacak şey yok) kümeye düşse ligin tadı kalmazdı herhalde. Ama gene de küme düşme sistemini mantıklı buluyorum çünkü rekabet artıyor mesela süper ligde eskiden kısa bir süre küme düşme sistemi yokmuş.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt