Doğrudan demokrasi ya da normatif demokrasi mantıklı sayılabilir ama onu hayata geçirebilecek bir devlet yok. Elimizdeki en mantıklı sistem sert kuvvetler ayrılığı yani başkanlık sistemi olur yani en azından yasama/yürütme/yargının ayrı olduğu ve bir sürekliliği olduğu kesin olan tek sistemdir. Tabii bu sistemi reçel soğan gibi padişahlık sistemine çevirmediğin sürece gayet mantıklı işleyiş sunuyor. Bkz; ABD.

Komünizm diyenlere katılmıyorum. Zekasını kullanabilenlerin normallerden sıyrılabilmesi gerekiyor. Birileri gelip bana çok bilmiş, yaw he he diyebilir ama minimum %10'luk dilimin içinde yaşamam gerektiğini düşünüyorum.

Başlığın cevabını ise daha verecek birikime sahip değilim. Yönetimden ziyade ana odak noktası adalet ve yargılamanın kusursuzluğu olmalı.

İlla bir şey demem gerekse monarşi diyebilirdim. Başa geçecek insanların seküler ve aydın olması şartıyla elbette. Hane üyelerinde Medici ekolü falan olacak. Biraz ütopyaya kaçıyor galiba. O yüzden en mantıklısı cumhuriyet, buradaki tek şart halkın eğitimli olması.

İlla bir şey demem gerekse monarşi diyebilirdim. Başa geçecek insanların seküler ve aydın olması şartıyla elbette. Hane üyelerinde Medici ekolü falan olacak. Biraz ütopyaya kaçıyor galiba. O yüzden en mantıklısı cumhuriyet, buradaki tek şart halkın eğitimli olması.
Teknokrasi dediğinize daha çok uyuyor.