Yurt dışında üniforma giyen öğrencilerin olduğu okullar ile üniforma giymeyen okulların öğrencileri hakkında yapılan araştırmalarda üniforma giyen öğrencilerin daha az devamsızlık yaptığı ve daha başarılı olduğu hakkında çok fazla araştırma var özellikle fakir bölgelerdeki okullarda bu etkinin daha da arttığı gözlemlenmiş. Aynı şekilde üniforma giyilen sporları yapan öğrencilerde de bu olumlu artışlar gözükmüştür.

Zaten üniforma olayının insan psikolojisine pozitif etkisi olduğu genel olarak kabul edilmiş bir gerçektir. Bizde ise üniformalar olabildiğince uygun olsun diye mahalle arasında ürettirilen dandik ürünler olduğu için öğrenciler üniformalarını giymekten utanıyor, giyerken rahatsız oluyor. Öğrenciler göğsünü gere gere giyebileceği üniformalara sahip olsa ben üniforma işini desteklerim ama bizim okullarımızda bunu lokal olarak yapabilecek bilinçte veliler yok.

Üniforma kalitesi konusuna katılıyorum, gerçekten çok dandikler. Bir de yurt dışında güzel bir okulda atmosfer nasıldır bilmiyorum ama alelade bir Anadolu lisesinde üniformanın karınca kadar etkisi olmadığı kanaatindeyim. Dümdüz bir öğrenci olarak, aşırı takıntılı askeriye gibi bir idare bana stresten başka bir şey sağlamıyor. Bu tarz yasaklar çok saçma geliyor bana, sınav senemdeyim yatıp kalkıp aklımda sadece ders çalışmayı tutmam lazım ama hala sakaldır formadır derdindeyim. Salın birader şu an saçımla sakalımla uğraşacak durumda değilim. İki sakalımdan eve kovmadınız diye militan olacak değiliz ya. Gece kötü bir uyku çekip sabah berbat uyanmışım, zar zor okula gidiyorum ve tıraş olmadım veya bol pantolon giydim diye geri eve kovuluyorum. Özellikle bir dönem Allah'ın her günü tıraş olur hale getirmişlerdi beni, kafayı yiyordum.

Sizce okul formasının serbest olup olmaması arasında ne farklar var? Herkesin aynı kıyafeti giymesi gerçekten okuldaki zorbalıkları azaltıyor ve disiplin ortamı sağlıyor mu? Okul forması olmadan okullarda düzen sağlanamaz mı? Eğer okul formalarının devam etmesi gerektiğini düşünüyorsanız sizce ne gibi yenilikler yapılabilir yoksa Türkiye'deki okul forması sistemi yeterli midir?

Okul forması olmalı. Ama fiyatının alt üst takım toplam 300 400 TL falan olması lazım. En son 2021 gibi okul forması aldım 1500 lira ödedim. Bu ne böyle? Kimle kimi eşitliyor bu? Bir de giymezsen almıyorlardı.

Okul forması olmalı. Ama fiyatının alt üst takım toplam 300 400 TL falan olması lazım. En son 2021 gibi okul forması aldım 1500 lira ödedim. Bu ne böyle? Kimle kimi eşitliyor bu? Bir de giymezsen almıyorlardı.

Hocam ₺300-400'e muşamba zor ürettirirsin. Gerçekçi olmak lazım. Hem sayı bakımından az hem uygun fiyatlı hem kaliteli bir ürün imkansız. Ha olur nasıl olur bir hayırsever okula 5 milyon hibe eder okul gider okul yönetimi 10.000 tane sipariş verir o zaman fiyat düşer ama senelik 400-500 tane ürettirilen forma için dediğiniz imkansız.

Sizce okul formasının serbest olup olmaması arasında ne farklar var? Herkesin aynı kıyafeti giymesi gerçekten okuldaki zorbalıkları azaltıyor ve disiplin ortamı sağlıyor mu? Okul forması olmadan okullarda düzen sağlanamaz mı? Eğer okul formalarının devam etmesi gerektiğini düşünüyorsanız sizce ne gibi yenilikler yapılabilir yoksa Türkiye'deki okul forması sistemi yeterli midir?
Kesinlikle Serbest olmalıdır

Hocam ₺300-400'e muşamba zor ürettirirsin. Gerçekçi olmak lazım. Hem sayı bakımından az hem uygun fiyatlı hem kaliteli bir ürün imkansız. Ha olur nasıl olur bir hayırsever okula 5 milyon hibe eder okul gider okul yönetimi 10.000 tane sipariş verir o zaman fiyat düşer ama senelik 400-500 tane ürettirilen forma için dediğiniz imkansız.

Devlete verdiğimiz vergiler nereye gidiyor? Kendine 1 araba daha alacağına öğrencilere yardım etsin.

Ayrıca okul forması mı kaliteli Allah aşkına? Yapmayın.

Ayrıca senelik 400-500 mü? Köyde misiniz hocam bir okulda 400 öğrenci mi oluyor?

Dandik iplik ve petrol bazlı bileşenden üretilen okul formalarının fiyatları veli düdükleme niyetiyle fahiş olmasa alınmasında sakınca yok, 1 set okul forması Beymen alışverişimden dâhâ pahalıya satılıyor, soygun resmen.

Disiplindir, psikolojidir bunlara değinmeyeceğim.
Beyaz yaka - mavi önlük, süveter-gömlek-pantalon, pantalon-uzun kollu setlerine kadar giydim, hepsi veli düdüklemeden ibaret.

Devlete verdiğimiz vergiler nereye gidiyor? Kendine 1 araba daha alacağına öğrencilere yardım etsin.

Ayrıca okul forması mı kaliteli Allah aşkına? Yapmayın.

Hocam ben nerede formalar kaliteli demişim? Neyse olayı münakaşaya çevirmeye gerek yok. Uzun lafın kısası yaşınız geçtikten sonra kardeşlerinizin okul işlerine müdahil olun, okul aile birliğine üye olun. Bu konularda söz sahibi olun, size sahip çıkılmadıysa bile kardeşlerinize sahip çıkın.

Serbest olmamalı ama katı da olmamalı.

Herkesin uyguna alabileceği tişört, hoodie gibi şeyler olsun.

Hani alt olarak siyah veya gri bir eşofman tarzı şeyler de serbest olabilir. Rahatsız ve kalitesi kumaş veya kot pantolonlarla gün geçirmek pek de hoş olmuyor.