Sizce Tanrı var mı?

Tanrı vardır da; ay'ı böleyim, denizi ikiye yarayım tarzı şeylerin olacağını sanmıyorum. Şu an günümüz teknolojisinin hiç var olmadığını hayal edin ve malum uzun şahsın "ben peygamberim, beni tanrı gönderdi" dediğini düşünün.
Aynı senaryo yaşanacaktır.

Metafiziksel olan bir Tanrı mı? Metafiziğin yapısı gereği hiçbir zaman kanıtlayamayacak, çürütemeyecek ve hangi tanrının gerçek olduğunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Zira metafiziğe göre kudretli her şeye gücü yeten bir tanrı ile uçan spagetti canavarının "var" olması eşit olanaktadır. Materyal olan ve bir zamanlar tapılan tanrılarıysa bilim ile çoktan çürüttük.

He bana kalırsa var mı? Hayır yok.

Çoğunluğun inanması, olduğunu kanıtlamaz. Sürü psikolojisi ile olduğu kanısına varılamaz.
Marjinal ayağına yokta denilemez.
Kişilerin yaşantısı ve deneyimleri bunu farklı yorumlatır kötü bir yaşantısı varsa hani nerede benim tanrım da diyebilir. Adı üstünde inanç kesinlik söz konusu değil.

Bu soru kafamı karıştırıyor. Sizce Tanrı var mı?
Var ya da yok, ben Tanrı'nın iyi olan insanları, ibadet şartlarını yerine getirmese bile, cehenneme atacağını düşünmüyorum. Dünya hayatını iyi bir insan olarak yaşamanın yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…