Hacı bak dürüst olayım sana. 3 senedir forumdasın, 2000 mesajın var.
1 aydır forumda olan @TANTUNICIK 'in ise sadece bir ay dolmadan 1000 mesajı var. Ragebait atmıyor, trol değil, sadece konu açıp kaçmıyor, foruma yardımcı oluyor.
Benim etki alanım pek yok. Beni nasıl değerlendiriyorsun bilmiyorum ama amacım troll falan değil.

@TANTUNICIK bu kadar zamanda bu kadar iyi iş. Tebrikler.👏

Bazen de direkt olarak ceza yemesi lazım. "Aman bir şey olmaz, bir daha yaparım." havasında olanlar var. Süreli banı destekliyorum. Dikkat edeceksin. Birileri beni linçler mi bilemem ama katı kural daha iyi.

Mizah yapılmalı, onda sıkıntı yok. Moderatör arkadaşların iyliğini suistimal edenler var. Dediğim gibi: Süreli banı destekliyorum. @Hasan Merkit ve @Emir hocalarım bu dediklerim konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sürekli banı desteklemiyorum. Sürekli dikkat ve tetik üstüne hatada direkt ban yemek üyeyi forumdan soğutur.

Bundan sonra böyle, 10 dakika bakarım foruma modundaysan hala maalesef ki 15 kişi olarak devam edeceğiz. 🥲
Tamam da reis, 15 dakikadan sonra yapabilecek bir şey bulamıyorum ki. Cevap verebileceğim konulara yazıyorum, yardımcı oluyorum, arada bir fikir konuları açıyorum, beni etiketleyenlere falan bakıyorum, daha ne yapayım?

Tamamen tarafsız Techolay forum yorumum:
Aktiflik olarak en aktif forum değil ama en aktif forumlarda biri.
Forum üyelerinin yaş ortalamaları kesinlikle popüler diğer forumlar arasından en yüksek olanı burası.
Buradaki adminler daha ilgili ve daha aktifler.
En büyük fark ise yeşil forum gibi günde 20 kez çökmüyor.

Açıkçası yeşil bir forumdan buraya yeni geçtim, bu yeşil forumu yaklaşık 5 yıl kullandım ve o forumda çok emeğim var ama tüm her şeyi orada bırakıp buraya geçmeye karar verdim. Kesinlikle en kaliteli forum, buna değeceğini düşünüyorum.🫡❤️

Çökme sorunları dışında bir sorun yaşamadım genelde.

Kendi konusu hakkında bilgili herkesin birbirleriyle yardımlaştığı bir topluluk. Benim de bildiğim konular hakkında insanlara yardım etmeyi severim.

Genel olarak başarılı.
Yaşı yüksek olan ve belirli bilgi birikime sahip üyelerin olması forumu kullanılabilir kılıyor.

Şu son zamanlarda internet genelinde yaşanan güvenlik doğrulama olayı biraz can sıkıcı o kadar.

Yani çoğumuzun aklında 2 forum geliyor. Ben ikisinden de çok güzel faydalar gördüm o yüzden yeşil ve zaten mavi demeyeceğim.

Technopat, bazılarımızın hatta belki de çoğumuzun ilk forumu olduğu için ve eski forumlar arasında en iyi arayüze sahip olduğu için aktiflik daha fazla. O nedenle moderatörler belki hatalı belki çok sert uyarılar verdiği dönemler olabiliyor. Onun haricinde yine çok aktiflikle beraber saçma sapan insanların sayısı da artabiliyor. Lakin bunları ben normal karşılıyorum hangi forum olursa olsun; Techolay ise zaten yine xenforo altyapısı olduğu için arayüzü gayet hoş ufak tefek 1-2 eksiklik haricinde. Birde biraz daha hızlı çalışıyor ama kesinlikle büyük farkla daha az çökme yaşanıyor. Lakin bu safer de aktiflik büyük farkla az olunca sıkıntı olabiliyor. He her kötü şeyin bir iyi yönü oluyor o da az aktiflik olduğu için saçma insanlar daha az. Birde son olarak Techolay adminlerinin bazıları baya konu açıyor bu açıdan da daha iyi diyebilirim.

Sadece kendi halimce böyle karşılaştırmalar yapabiliyorum ben. Yani ikisi de benim için birinciliği paylaşıyor aslında.