@Recep Baltaş büyük patrona bıraktım bu soruyu :D
Gerek sponsor çeşitliliği, forumun aktifliği ve atmosferi açısından diğer üyelinde düşüncelerine tabii ki açığım.

Sdn bitti. Technopat'ta bayağı aktifliği düştü. O üçü arasından şu an Techolay en aktifi denilebilinir. Ama buradaki kaliteli üyeler giderse buranında aktifliği düşer.

@Recep Baltaş büyük patrona bıraktım bu soruyu :D
Gerek sponsor çeşitliliği, forumun aktifliği ve atmosferi açısından diğer üyelinde düşüncelerine tabii ki açığım.

Zaten bunun cevabını herkes biliyor.

bruhlmaojk-dexter-morgan.gif

Technopat'ın psikolojiyi bozan ibretlik moderasyon ekibi çok kötüydü. İyi olan sevdiğimiz insanların çoğunluğu da buraya geldi zaten. Önceden bir alternatifi olmadığı için herkes orayı kullanıyordu ama artık Techolay var.

Hayır bitiremez. İki forum da genellikle akşam 6-12 saatleri arasında çok aktif oluyor. Aradaki açılan konu ve yazılan mesaj oranları Techolay'a göre minimum 2 kat daha fazla Technopat'ın. Bu yüzden o forumda kötü bir olay olmadığı sürece yıllarca Techolay Technopat'in gerisinde kalacak bir forum.

Ama bu demek değildir ki burası kötü bir forum. Burası da gayet samimi ve iyi bir forum.

Uzun süredir Technopat'ın ana sayfasına girmiyorum, haber ve makale kalitesinde bir düşüş var. Sosyal'de kaliteli insanlar bulunmuya devam ediyor fakat kitlesinde, özellikle Linux kullanıcılarında ciddi sıkıntılar var. En iyi ölçüt cevapsız sorular bölümü. Techolay'da kolay kolay cevapsız soru kalmıyor.

Techolay'ı bu iki forumla karşılaştırmak demek, Ferrari'yi Tofaş ve Toros'la karşılaştırmak ile aynı şey. SDN @SF26 hocamızın da dediği gibi zaten bitik; hem son saksı olayından hem de bundan öncesinde Saksı Alkan'ın en sevdiği yemeğin maklube olmasından kaynaklı. Technopat ise Recep Baltaş gerçekleri söylediği için kovulmasından dolayı bitik; zira saçma sapan bir yönetimi vardı oranın. Zaten ben bu olaylardan sonra Technopat'tan hesabımı silmiştim. Özetle Techolay kesinlikle ikisine bin basar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini bilgili sanıp insanlara yalan yanlış bilgiler veren, çocukça davranışlarla forumun düzenini bozan toksik velet kitlesi olduğu sürece Technopat'ın beli doğrulmayacaktır. ShiftDelete zaten son olaylardan sonra neredeyse hiç kullanılmamaya başlandı. Zaten ölü gibi bir aktiflik vardı.