En güzel özelliği bence hâlâ Windows 10 kullanıyor olmam. 😂 Windows 11 çıktığında denemek için kurmuştum, ama 2-3 ay sonra geri döndüm. Arayüzün değişmesini istemiyorum basit kalması daha kullanışlı. Sağ tıklayınca 'Yenile', 'Kopyala', 'Yapıştır' gibi seçeneklerin olmaması; bunlara ulaşmak için alttaki 'Eski menüye dön' seçeneğine tıklamak tam bir işkenceydi. Başlat menüsünün ortada durması da ayrı bir olay. Kurar kurmaz ilk işim onu sol köşeye almak oldu. Denetim Masası ayarları desen, adeta yok olmuş. Açık konuşayım, Windows 7'yi bile daha çok seviyorum. Windows 10’daki tabletimsi menüyü ise hâlâ kullanmıyorum. Yazıyorum oraya denetim masası klasik görünüme geç. Yenilik istesem linux filan denerim sende niye kalayım. 🤣

Bunun dışında iyi bir özelliği yok.

Capture.webp

Benim en sevdiğim Windows 10 işletim sisteminde hem sade tasarımı olarak hem de performans olarak gayet iyiydi. Yani ben kullandım. Okul için verilen laptoplarda da Windows 10 vardı 1809 sürümünde kullanıyordum. Güncelleme geliyordu. Ben güncelleme yapıyordum olarak. Amma desteği kesilince Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurup daha sonra 2032 de desteği biteceği için bu sürümü kurulum yapacağım yakın zamanlarda.

Windows 10'da ağ ve ses simgeleri birbirlerinden bağımsızdı ve istediğimiz sırada yerleştirebiliyorduk, hatta istersek görünmemesi için sistem tepsisinde gizleyebiliyorduk (şahsen görünmesini tercih ederim).

Ancak Windows 11'de ağ ve ses simgeleri birbirine yapışık ve yerlerini değiştiremiyoruz.

1758565305583.webp

Buna katılmıyorum. Windows 7'yi çok sevsem de oyunlardaki DirectX 12 dayatması ve ssdlerin Windows 10 ile tam uyumlu çalışması nedeniyle 10 kullanmak zorundayım.

Siz nasıl kişisel sebeplerden dolayı Windows 7'den 10'a geçmemek için diretiyorsanız ben de aynısını şu an 10'dan Windows 11'e geçmemek için yapıyorum. Yenilik karşıtı olduğum için değil Windows 8.1'i çok seven biri olarak söylüyorum bunu Windows 11 ise hala yeterince iyi değil bana göre.

En beğendiğim işletim sistemi ise Windows 8.1 yani. Windows 8.1 bana göre 7'den çok daha hızlı çalışıyordu bence stabilite olarak çok daha iyiydi ama kıymeti bilinmedi tabi.
Ama burada da DirectX12 devreye giriyor... ve işler karışıyor. Microsoft en azından Windows 8.1 e Directx12 getiremezmiydi bence olabilirdi ama yapılmadı. Windows 7 için ise 7 de DirectX12'nin çalıştırabildiğini biliyorum ancak sınırlı bir şekilde. Uygulama ve program desteğine girmiyorum bile.

Bu yüzden 10 ve Linux dışında bir alternatifimiz pek yok.
Windows 11 de ise 10'u bırakmaya değecek neredeyse hiçbir yenilik yok. Her ne kadar bu eninde sounda Windows 11'e geçmek zorunda kalacağım gerçeğini değiştirmese de...

Son düzenleme: