İleride o senaryoda yaşanabilir :) Ama bunun önlemini alırlar bence. Tabii nükleer santral ve silahların kontrolünü AI eline geçirirse orası başka :)
Öyle bir şey olursa bize kendini ilk başta belli etmeyecektir; stratejik noktaları ele geçirip zihnimizi yıkasa bile yeterli.

Yapay organların yapıldığı zamandayız. Sineklerin beyinlerini sanal ortamda kopyalamayı başardılar zaten. İnsan beyni de kopyalanırsa, sanal alemde AI için yeni beyin ve vücut oluşturulabilir. Tabii ileride gerçek fiziksel hali de yapılır.
Zaten robotlar üretilmeye başlandı. Bunlara AI ve gerçekçi bir insan görünümü entegre edilirse Detroit'in yaşanması için geriye bir tek kendi bilinçlerini kazanmaları kalıyor. O da yaşadıkları eziyetler sonrası neden olmasın.

Dünyadaki bütün teknolojik çalışmaların kökeninde her zaman askeriye vardır. Yapay zekanın bundan bağımsız olduğunu sanmıyorum. Kesinlikle en gelişmiş şekli askeriye alanındadır.

Detroit Become Human'dan sonra da insanlık ve yapay zekâ çatışmasından sonra da Cyberpunk 2077'a benzer bir Dünya bizi bekliyor olabilir kim bilir. İki oyunda bana teknolojinin aşırı ileri gitmesi ve sonuçlarının neler olabileceğini yansıtıyor.

Ya ben de keşke tez yazarken olsaydın be diyorum ne zamandır. Neler çektim sensiz. 😄
Yapay zekâ yeterince gelişip bana vizelerde yardımcı olacak pozisyona gelene kadar mezuna kalıp lisans bölümü öncesi ön lisans bölümü bitirmek taktiksel bir çalışma olmuş diye yorumladım kendi açımdan.

Bence Detroit Become Human değil de daha çok Cyberpunk 2077'deki Rogue AI muhabbeti olacak.

Son düzenleyen: Moderatör: