Hiç kimsenin Infinity Ward yazmamasına çok şaşırdım. 2010 öncesi, yani eski Infinity Ward, Rockstar Games'ten sonra en iyi işlere imza atan firmadır bana göre. Adamlar zamanına damga vurmuş, Call of Duty: Modern Warfare 2 gibi bir başyapıtı önümüze koydular, küçümsemeyelim. Özellikle gene çıktığında adından çokça söz ettirmiş ve çağa yeni bir soluk getirmiş iki yeni oyuna da sahipler: Call of Duty: 2 ve Call of Duty: 4. Gene aynı firmadan çıkmıştır.

1751759992182.webp

Bonus bir firma önermek gerekirse de Remedy diyebilirim. Hemen hemen birçok güzel ve nostaljik oyunda imzaları bulunur.

1751760277269.webp

Buglarına rağmen Bethesda. Gerçek anlamda her oyunundan keyif alabiliyorum. Bence sundukları açık dünyayı halen sunabilen başka firma yok.

Bunun dışında Steam'dan dolayı şu anlık çok da oyun yapmasa Valve herhalde en iyisi diyebilirim. Valve sadece oyunları üzerinden değil Steam platformu, Linux tarafına verdiği destek, bilgisayar el konsollarını ittirmesi, indie sektörü parlatması (yerelde çok olmasa da globalde çoğu indie oyun, oynayanların %20-30'nun inceleme yaptığı bir platformda en kötü 5000 inceleme alabiliyor) falan yani sektör için gerçekten savaşan bir firma.

Normalde Google, Apple gibi payını alıp köşeye geçebilir. Ama kesinlikle yerinde saymıyor ve bu saydığım iki deve göre daha yenilik odaklı davranıyor. Eski ürünlerini her zaman destekliyor. Şu an Steam'dan alacağınız Half-Life bile güncel veya eski sistemlerinizde, herhangi bir sorun veya ince ayarla uğraşmadan oynayabilirsiniz.