NVIDIA pazar payının büyük bir kısmını elinde tutuyor bu su götürmez bir gerçek kimse çıkıp da hayır değil diyemez. Neden diye sormaya gerek yok zaten ortada. AI pazarı zaten adamların arka bahçesi haline geldi pazar bile diyemeyiz, geçmişten gelen AMD'ye karşı güvensizlik var birçok kişi bakmadan direkt NVIDIA alıp geçiyor, mobil kanadını da konuşmaya gerek yok AMD hala daha mobil için GPU çıkartıyor mu ki?
Ortada herhangi bir rekabet zaten yok kalmadı ama öyle de böyle de AMD gömebilmek için yer aranıyor. Yurt dışındaki insanlar gibi 3/4 gün çalışıp aradaki farkı kapatamıyoruz, yoksa neden AMD alalım değil mi? Aldığın üç kuruş maaş, onunda yarısını NVIDIA alabilmek için mi kullanacaz.
Kimse kusura bakmasın ben NVIDIA'yı senelerdir sorunsuz diye tercih ettim ve ettirdim. Yeni kartların zaten performansları yerinde dlss/fg/mfg açma ihtiyacı duymuyorsun. 1.5/2 asgari maaş kadar para bağlıyorsam rakibine göre daha fazla para veriyorsam en azından sorunsuz olsun isterim ama eskisi gibi sorunsuz NVIDIA kartlar da yok o yüzden fazla para vermenin de bir anlamı yok.
NVIDIA tekelin elinde olduğunu bile bile fiyatlarını şişiriyor, aptalca fiyatlandırmalarla bu kartlara sahip oluyoruz ancak hala daha AMD gömmeye devam ediyorsunuz diyecek bir şey bulamıyorum. Velhasıl kelam aldığım üç kuruş paranın yarısını eklemeden RTX 5070 Ti yerine 9070XT tercih ettim herhangi bir sorunda yok çatır çatır oynuyorum. Zaten FSR cart curt kullanmaya pek de ihtiyaç duymadığımdan kafam rahat. Herkeslere de tavsiye ederim.
Şunun da altını çizeyim NVIDIA kullanırken arkadaşıma ilk çıktığiı vakit 6600XT aldırmıştım 6 sene oldu hala daha sorunsuz kullanıyor, sistem güncelliyor onu da 9070XT'ye geçiriyorum. Etrafımda kime AMD 9000 aldırdıysam herhangi bir sorun yaşamadan çatır çatır oyunlarını oynuyorlar.
Konularda en ufak AMD vs NVIDIA tartışmasında konuyu kilitleyenler direkt AMD vs NVIDIA konusu açıp gladyatörler gibi dövüştürüp izliyorlar.
Gerçekçi bakıldığında amaca ulaşıldı, fazlasıyla etkileşim alındı.