RX 9000 ve FSR 4 kısmı doğru ama AMD'nin RX 400 pazarlaması VR üzerineydi ve Raja Kuduri, kartı Linus'a kağıt torbada verirken elinden düşürmüştü. Tam bir fiyasko olmuştu pazarlaması.9080XT gelmez bu saatten sonra, kriz yüzünden fakat gelse bile TDP'si korkunç olurdu tahminimce 400W TDP ile getirirlerdi ve orta segment için kritik bir değer. Ben AMD'nin bu sene boş kaleye vurma şansı varken taça attığını düşünüyorum, Ben yıllarca AMD kullandım ve RX400 serisinde çok iyi pazarlama yapmışlardı ve o zamanki NVIDIA oyun tarafında günümüzden daha iyiydi ona rağmen rekabet etti. 2025-2026 için konuşursak NVIDIA oyun tarafında biraz geri adım attı ve AMD'ye çok iyi bir fırsat geldi fakat bunu değerlendirmedi, hem donanım olarak 9070XT çok iyi bir kart hem de FSR4 ile DLSS'e bir anda kafa tutacak hale geliyorsun ve pazarlama konusunda hiçbir şey yapmıyor. Ben bunu 1 yıldır söylüyorum AMD kartının arkasında durmadı, FSR4.0 şimdiye çoğu oyunda olmalıydı, geçmiş oyunlarda dahil diyorum bak. DLSS ile rekabet oyun sayısı konusunda edemedi çünkü DLSS temeli 2018'de attı.
Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Başarılı
9080XT gelmez bu saatten sonra, kriz yüzünden fakat gelse bile TDP'si korkunç olurdu tahminimce 400W TDP ile getirirlerdi ve orta segment için kritik bir değer. Ben AMD'nin bu sene boş kaleye vurma şansı varken taça attığını düşünüyorum, ben yıllarca AMD kullandım ve RX400 serisinde çok iyi pazarlama yapmışlardı ve o zamanki NVIDIA oyun tarafında günümüzden daha iyiydi ona rağmen rekabet etti. 2025-2026 için konuşursak NVIDIA oyun tarafında biraz geri adım attı ve AMD'ye çok iyi bir fırsat geldi fakat bunu değerlendirmedi, hem donanım olarak 9070XT çok iyi bir kart hem de FSR4 ile DLSS'e bir anda kafa tutacak hale geliyorsun ve pazarlama konusunda hiçbir şey yapmıyor. Ben bunu 1 yıldır söylüyorum AMD kartının arkasında durmadı, FSR4.0 şimdiye çoğu oyunda olmalıydı, geçmiş oyunlarda dahil diyorum bak. DLSS ile rekabet oyun sayısı konusunda edemedi çünkü DLSS temeli 2018'de attı.
Ben gelir demedim zaten. Gelse bile belki dedim. 400W TDP o kadar korkunç gelmiyor. 600W'lık 5090'ımız var halihazırda
CRT_User
Yetkin
Sapphire çöp, AMD değil. AMD kullanıyorum, öneriyorum; sorun yaşamıyorum. Kartı kullanmayı bilmiyorsanız kullanmayın.
Hayatımda okuduğum en saçma şey olabilir.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Benim görüşüm, sadece ana işletim sistemi olarak Linux kullanılıyorsa AMD çok güzel ama işin içine Windows girince inanılmaz problem yaşatıyor. Örneğin, ekran kartımın maksimum çekirdek frekansı 3100 Mhz olmasına rağmen Windows'ta çekirdek frekansı 3300'e boostlanıyor, bu da mavi ekran vermesine sebep oluyor ve bunu çözmek için MSI Afterburner'dan frekans hızını 3100'e manuel olarak sabitliyorum. Ama Linux'te ise 3100'ün üstüne çıkmıyor. İnanılmaz stabil bir şekilde çalışıyor.
Son düzenleme:
Atamyolundayız
Becerikli
O sırada NVIDIA DLSS 5 ile devrim yapıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
2 hafta erken yüklemişler herhâlde videoyu. Sinematik ve ara sahneler harici çalışacağını sanmıyorum ve videoya bakarsak eğer 2 tanesi falan başarılı, kalanı çok da iyi gözükmüyor. Yapay zeka resimli oyun yapmış adamlar. GPU/RAM üzerinde nasıl bir etki yaratır, onu da bilemeyiz.
Geleceğini düşünürsek çok iyi teknoloji; şahsen karakterler üzerinde etkisini beğenmedim ama çevredeki etkisi oldukça başarılı. Karakterleri gerçeğe benzetmeye çalışacaklarına çıtır bir detaylandırma verip çevre üzerine yoğunlaşsalar bence çok daha başarılı olur. Şayet rahatsız edici geldi karakterler.
Son düzenleme:
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Işıklandırmalar çok güzel duruyor fakat, yüz modelleri için aynısını söyleyemeyeceğim. Google Veo’nun ilk modeliyle oluşturulmuş videolar gibi duruyor.
Blackraven
Üstün
Herkeste sorun olmuyor ama fabrikadan çıkan kartların yarısı sorun çıkartıyor. AMD'de ve yazılım konusunda çok kötü politikaları var (OpenCL 3.0 koymamakta direnmeleri gibi). NVIDIA ise her türlü şeyi destekliyor ve sorun yok denecek seviyede.
%50 hatalı üretim ile bir fabrikanın ayakta kalacağını iddia etmek çok gülünç.
EFI Shell
Yetkin
General Motors'un Toyota ile ortak kullandığı ve şu an da Tesla fabrikası olan NUMMI (eski adı) fabrikada GM işçileri bilerek hatalı üretim yapıyor ve patronlarla kavga ediyordu. Dünyanın en berbat otomobil fabrikalarından biriydi ve şirket batmadı.%50 hatalı üretim ile bir fabrikanın ayakta kalacağını iddia etmek çok gülünç.
SunseTTime
Uzman
Oyunda tanıştığım yabancı arkadaşlar euro üzerinden her türlü bizden uyguna aldıkları halde bir sonraki kartlarında RX 9070 XT'yi değerlendirmek istediklerini belirtiyorlar. @SHERLOCKED'un dedigi bu noktada dogru olabilir. Yani bizim takildigimiz gibi Ai özelliklerini düz oyuncular pek onemsemiyor diye yorumluyorum bu durumu.
Şahsi fikrimi soracak olursaniz ayni güce sahip kartlarda bile NVDIA'yı cok daha önde buluyorum. Bunu anlayabilmek icin ayni performansi gosterebilen iki karti da kullanip detaylica oyun testleri yapmis olmak gerekiyor. (RX 9060 XT ve RTX 5060 Ti arasındaki farkı canlı canlı görebildim.) Fark yine gorulemiyorsa ya detayci bir kullanici degildir ya da sadece aldigi FPS degerine bakip geçiyordur.
Yine de rekabet iyidir. Sonra 2X'e aldigimiz NVDIA kartlar olur sana 4X. Belki ozellikleri bile dusururler zira rakibi kalmayacak. AMD'yi elestirirken bunlari da dusunmek lazim. Kaldi ki gram sorun yasamadan AMD kart kullanan birsuru kisi hala var. Kagit uzerinde baktiginda sorun yasamayan kisiler cok daha F/P sistem toplamis oluyorlar. Elestiri yaparken daha etraflica dusunmemiz lazim. Günün sonunda olan biz kullanicilarin kesesine oluyor.
Beklentiler ve bütçe dahili her iki firma da degerlendirilebilir.
Şahsi fikrimi soracak olursaniz ayni güce sahip kartlarda bile NVDIA'yı cok daha önde buluyorum. Bunu anlayabilmek icin ayni performansi gosterebilen iki karti da kullanip detaylica oyun testleri yapmis olmak gerekiyor. (RX 9060 XT ve RTX 5060 Ti arasındaki farkı canlı canlı görebildim.) Fark yine gorulemiyorsa ya detayci bir kullanici degildir ya da sadece aldigi FPS degerine bakip geçiyordur.
Yine de rekabet iyidir. Sonra 2X'e aldigimiz NVDIA kartlar olur sana 4X. Belki ozellikleri bile dusururler zira rakibi kalmayacak. AMD'yi elestirirken bunlari da dusunmek lazim. Kaldi ki gram sorun yasamadan AMD kart kullanan birsuru kisi hala var. Kagit uzerinde baktiginda sorun yasamayan kisiler cok daha F/P sistem toplamis oluyorlar. Elestiri yaparken daha etraflica dusunmemiz lazim. Günün sonunda olan biz kullanicilarin kesesine oluyor.
Beklentiler ve bütçe dahili her iki firma da degerlendirilebilir.
Yeni konular
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-