Sizin icin telefon kamera çözünürlüğünün bir önemi var mı?

Güzel çekiyorsa tamamdır diyen birisiyim, Nokia 808 pureview kullanmış biri olarak hala kamerası heyecan veren bir cihaz ile tanışmadım.

100X'te öyle pazarlama tekniği gibi. Genel olarak telde hiçbir işimize yaramıyor ama sattırıyorlar. Arada bir bir şeyleri okumak için zoom yapıyorum o kadar. (Hakkını yemeyim videolarda 10X zoom ile çektiğim nesneler-insanların derinliği ve netliği acayip kaliteli gözüküyor.) Bunun sebebini anlamış değilim. 10X ana kameradan daha iyi.

Cidden çoğu öyle teyzem iPhone 13'ten 14'e geçti kadıncağız üzülmesin diye bir şey diyemedim. Hadi eskiyi götür kampanyasıda değil

Mutluysa yapacak bir sey yok hocam

100x tamamen dijital zoom. Sensörü croplayarak yakınlaştırıyor. 10x dedigin de muhtemelen zoom lensinin kendi odak uzaklığı. Yani 10 sınır, otesi yazilimla yapılan bir zoom diyebiliriz basitçe. 10x'in ana lensten daha iyi cikmasinin sebebi, yuksek odak uzaklığında doğal olarak arka plan bulanıklığı artıyor. Portre lensi gibi oluyor bir nevi. Diyafram da düşükse mukemmel.

Ben de telefonda hep 3x (Full-frame makine eşdeğeri 76mm) kullanıyorum.

@emre259 gerçek zoom görmek istiyorsanız hocam, gerçek 50x, 100x de dijital zoom testim (24-1200mm)

Son düzenleme:
Bazen telefonla fotoğraf çekerken yamuk bir görüntü çıkıyordu 2015 fotoğrafı gibi. Bende diyorum acaba telefonda mı sorun var diye bu konuyu görüp aydınladım. 2011'de çıkan S2 Plus bile Redmi Note 13'ten daha kaliteli fotoğraf çekiyor 8MP ile.

Benim için hiçbir zaman öncelik megapiksel sayısı olmadı. Renk doğruluğu, zoom yetenekleri ve video işleme performansı gibi özellikler her zaman daha ön planda oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…