Seraphenthia

Yetkin
Oyuna yeni başlıyorum ve başlamadan önce görüntü iyileştirmek adına mod kurmak istiyorum, böyle oynayamam. Nexus'ta da en çok indirilen mod buymuş:

Tek bunu indirsem yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır olmaz, Skyrim modlamak bambaşka bir deneyim (600+ mod ile 1000 saatten fazla oynadım)

Bu konu hakkında mod rehberleri var ve bir süre sonra Skyrim modlamak Skyrim oynamaktan çok daha keyif verici oluyor, Skse, LOOT gibi araçlardan başlayıp temel modlar (SkyUI, Racemenu vb.) gibi modlara geçip ardından CBBE, HDT Physics Extensions gibi modlar ile devam edip sonrasında grafik modlarına geçebilirsin çünkü çoğu mod saydığım bu ana modların üzerine kurularak inşa ediliyor.

Bu konu hakkında Can Sungur'un muhteşem bir Skyrim modlama rehberi var lakin Sen Special Edition için istediğin için bu rehber senin işine yaramaz.

Skyrim: Nolvus kurabilirsin ama oyunun ana hattından tamamen seni koparıyor 2068 adet modu bir mod paketi aracılığıyla kuruyorsun lakin oyun artık Skyrim olmak yerine bambaşka bir oyun oluyor, hikaye bile değişiyor (mod kurarken buna çok dikkat etmelisin modlar "immersion" amaçlı olmalı)

Senin için en iyi seçenek Marchisio tarafından yazılan mod rehberi bu tamamen immersion odaklı bir mod rehberi Can Sungur'un yapmış olduğu mod rehberinin Skyrim Special Edition'a uyarlanıp geliştirilen hali bu mod rehberine aşağıdan ulaşabilirsin;

"Oyuna yeni başlıyorum" ibaresini görünce duygulandım. 🥺
Skyrim benim en sevdiğim oyundur hayatımda büyük yeri var desem yanılmam, ilk oynadığım günü hatırladım da ne günler geçmiş be yolun açık olsun Dragonborn

NOT: Skyrim'in hakimiyet savaşında kesinlikle yalaka İmperial (imparatorluk) destekçisi olma elflere ve imparatorluğa güven olmaz, Stormcloaks (fırtınapelerinliler) destekçisi ol ve başlangıç modları kurmadıysan oyunun en başında Ralof ile ilerle Hadvar ile ilerleme çünkü SKYRİM KUZEYLİLERİNDİR

ALL HAİL ULFRİC THE TRUE HİGH KİNG

@barcaxsto Oyuna yeni başladığım için sadece grafik modlarına girmek istiyorum. Diğerlerine oyun bittikten sonra iyice girmeyi düşünüyorum. O yüzden sana zahmet olmazsa sadece şu 2 modu kursan yeter falan desen olur mu? Mesela,
1734262292117.webp

Bunlardan birini kurmak yeterli mi? Yani ağaçlar için, binalar için falan ekstradan bir mod kurmama gerek var mı? Dediğim gibi sadece oyunun o eski görüntüsünün biraz gitmesini istiyorum.

@Seraphenthia O zaman önce Temel araçlar ve Temel modları kurman lazım (başlamadan önce oyunun temiz bir kurulumunu yedek alırsan senin için daha sağlıklı olur çünkü yanlış bir şey yapma ihtimalin olabilir;

Temel araçlar
  1. Vortex Mod Manager (Modları düzenleyip kurman için gereken araç, modları Skyrim'e rahatça entegre etmeni sağlar)
  2. LOOT (Modları sıraya sokarak yüklenirken sorunsuz yüklenmesini sağlar)
  3. SKSE (Modların Skyrim'e yetirilmesini sağlar oyunu başlatırken SKSE üzerinden başlatmak gerekir)
Temel modlar
  1. Achievements Mods Enabler (Başarımları aktif yapacak)
  2. Skyrim SE Türkçe Yama
  3. USSEP Unofficial Skyrim Special Edition Patch (Skyrim'de bulunan hataları gideren bir patch olmazsa olmazımız)
  4. A Quality World Map (Oyunun haritasını daha yüzüne bakılır bir hale getirir)
  5. SkyUI (Oyunun konsollar için yapılan korkunç arayüzünü günceller, PC'ye uygun hale getirir ve Modların çalışması için gereken önemli bir araçtır)
  6. Immersive HUD - iHUD (Oyunun HUD ekranını modern oyunlara göre günceller)
Bu modları ve araçları kurduktan sonra aşağıda ekleyeceğim videoda bulunan 10 tane modu kurarsan Skyrim'in grafikleri şahlanır ve eklemek istediğim bir şey var Skyrim'in grafiklerini en rahat ve minimum mod ile kurmanın tek yolu bu sadece 1-2 mod ile Skyrim'i modlamak mümkün değil.

Not: Oyunu açmadan LOOT ile modları sıraya sokup ardından oyuna SKSE ile girmeyi unutma.

Son düzenleme:
@Seraphenthia O zaman önce Temel araçlar ve Temel modları kurman lazım (başlamadan önce oyunun temiz bir kurulumunu yedek alırsan senin için daha sağlıklı olur çünkü yanlış bir şey yapma ihtimalin olabilir;

Temel araçlar
  1. Vortex Mod Manager (Modları düzenleyip kurman için gereken araç, modları Skyrim'e rahatça entegre etmeni sağlar)
  2. LOOT (Modları sıraya sokarak yüklenirken sorunsuz yüklenmesini sağlar)
  3. SKSE (Modların Skyrim'e yetirilmesini sağlar oyunu başlatırken SKSE üzerinden başlatmak gerekir)
Temel modlar
  1. Achievements Mods Enabler (Başarımları aktif yapacak)
  2. Skyrim SE Türkçe Yama
  3. USSEP Unofficial Skyrim Special Edition Patch (Skyrim'de bulunan hataları gideren bir patch olmazsa olmazımız)
  4. A Quality World Map (Oyunun haritasını daha yüzüne bakılır bir hale getirir)
  5. SkyUI (Oyunun konsollar için yapılan korkunç arayüzünü günceller, PC'ye uygun hale getirir ve Modların çalışması için gereken önemli bir araçtır)
  6. Immersive HUD - iHUD (Oyunun HUD ekranını modern oyunlara göre günceller)
Bu modları ve araçları kurduktan sonra aşağıda ekleyeceğim videoda bulunan 10 tane modu kurarsan Skyrim'in grafikleri şahlanır ve eklemek istediğim bir şey var Skyrim'in grafiklerini en rahat ve minimum mod ile kurmanın tek yolu bu sadece 1-2 mod ile Skyrim'i modlamak mümkün değil.

Not: Oyunu açmadan LOOT ile modları sıraya sokup ardından oyuna SKSE ile girmeyi unutma.

Bende SE için bir şeyler arıyordum ama rehberlerin çoğu eski ve karmaşık, yorumlarda sizde SE varsa bile AE kurun yoksa çalışmaz vs. vs. vs. şeyler yazılıyor.

Sizin bu attığınızı deneyeceğim ama güncel görünüyor videoda sadece 6 ay öncesi. Buna ek olarak güncel kombat mod listeniz var mıdır?

Bende SE için bir şeyler arıyordum ama rehberlerin çoğu eski ve karmaşık, yorumlarda sizde SE varsa bile AE kurun yoksa çalışmaz vs. vs. vs. şeyler yazılıyor.

Sizin bu attığınızı deneyeceğim ama güncel görünüyor videoda sadece 6 ay öncesi. Buna ek olarak güncel kombat mod listeniz var mıdır?
Hocam combat modları Skyrim için çok fazla var baştan aşağı sistemi değiştiren hatta Combat'ı sıra tabanlı sisteme çeviren modlar bile var ancak basit bir overhaul yapmaksa niyetiniz aşağıda koyduğum videoda bulunan modları uygulayabilirsiniz;