Xoigu

Başarılı
Merhaba, Skyrim oynamayı uzun süredir erteliyordum ve sonunda oynamaya karar verdim. Görevler hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var. Oyunun ana hikayesi çabuk bitiyormuş. Ben oyunun ana hikayesini bitirip yan görevlerle devam etsem, oyun akışı bozulur mu? Yan hikayeleri nereden bulacağım? İnsanlarla konuşuyorum fakat henüz görev veren olmadı. Build olarak çağrı ve yıkım oynuyorum. Bu Build, uzun süreler oynayacağımı göz önünde bulundurursak, oyun sonuna kadar sıkmadan idare eder mi? Oyun hakkında çok bir bilgim yok; eklemek istediğiniz veya önerileriniz varsa lütfen beni aydınlatın.

Oyunu dilediğin buildle bitirebilirsin, bu sadece o buildi ne kadar iyi kastığınla alakalı. Hatta hiçbir şey yapmayıp sadece yay ve kılıçla bile bitirebilirsin, zaten Skyrim'i de güzel yapan detay bu. :)

Ana görevler ve yan görev mevzusuna gelirsek. Yavaş yavaş ana görevlerden ilerlerken yan görevlerle zaten karşılaşacaksın. Tavsiyem oyunu The Way of the Voice görevine yani Greybeards'ların yanına gidip Ejderdoğan olduğunu öğrendiğin ve biraz Thu'um kullanmayı öğrettikleri yere kadar oyna, zaten oraya kadar bir iki yan görev elde edeceksin.

Yan görevler ana görev gidişatını bozmaz merak etme. Şehir ve kasabaları keşfederek, Tavernalara girerek, The Companions, Dark Brotherhood, Thieves Guild, ve College of Winterhold gibi klanlara katılarak bir sürü yeni görev elde edebilirsin, ki bu fraksiyonlar baya seviye atlamana ve yeni eşyalar elde etmene yardımcı olacak. Hepsinin ayrı hikayeleri, görevleri, mekanları mevcut ve her biri inanılmaz keyifli. Senin büyücü olduğunu bildiğimiz için sana en uygun fraksiyon College of Winterhold, sana burada gerçek bir büyücü olmayı öğretecekler. Bazı kitaplar ve mektuplar bile sana görev verecek, öyle ummadığın yerlerden yan görevler alacaksın ki... Haritada bulunan işaretçilere de dikkat et. Oyun başında da önerim mutlaka Stormcloaks'ları seç, çok güzel bir görev serisi var onların da.

Ayrıca tüm ek paketlere sahip olan sürüme sahipsen zaten uzun bir ek paket görevi serisi de var, her Skyrim gurmesinin de kalbinin bir köşesinde olan Serana bu ek pakette karşımıza çıkıyor...

Skyrim öyle bir oyun ki yan görevlerini takip ederken yeni yan görevlere rastlayacaksın. Doya doya oyna, yeni şeyler dene, keşfet, ne zaman doyarsan o zaman ana görevlere başlayabilirsin, çünkü uzun sayılacak bir ana görev serisine sahip değil maalesef.

Ayrıca eklemeyi unuttuğum çok önemli bir şey var, dilersen tüm saydığım o fraksiyonlara katılabilirsin. Mesela önce College of Winterhold'a katıl, görev serisini bitir, daha sonra The Companions'a da katılabilirsin, ondan sonra da başka fraksiyonlara katılabilirsin. Bu tamamen sana kalmış. :)

Tavsiyem önce The Companions yani yoldaşlık ile başla, zaten direkt Whiterun'ın içindeler. Onların görevlerini yap, bir yandan yeni yan görevlerle karşılaşacaksın onları devam ettir.

10. seviyeye ulaşmaya bak, Dawnguard ve Dragonborn ek paketleri 10. seviyede başlıyor, yanına postacı gelecek merak etme. Bu görev serilerine devam edip seviyeni yükseltip, güçlenip The Companions'u bitirebilirsin. Zaten tüm bunlardan sonra görev ekranın düzinelerce yeni görevle dolup taşacak...

Son düzenleme:
@10031 Yanıtınız için çok teşekkür ederim; oldukça detaylı ve anlaşılır yazmışsınız. Merak ettiğim bir şey daha var, yanıtlarsanız sevinirim. Ben güçlendikçe düşmanlar da güçleniyor mu? Sanki öyle değilmiş gibi hissettiriyor şimdilik. Ana görevde tam dediğiniz yerde bırakmıştım, şehirde gezerken bir kadının oğluyla ilgili görev aldım oradan devam ediyorum :LOL:

Oyunu dilediğin Build'le bitirebilirsin, bu sadece o Build'i ne kadar iyi kastığınla alakalı. Hatta hiçbir şey yapmayıp sadece yay ve kılıçla bile bitirebilirsin, zaten Skyrim'i de güzel yapan detay bu. :)

Ana görevler ve yan görev mevzusuna gelirsek. Yavaş yavaş ana görevlerden ilerlerken yan görevlerle zaten karşılaşacaksın. Tavsiyem oyunu the way of the voice görevine yani greybeards'ların yanına gidip ejderdoğan olduğunu öğrendiğin ve biraz Thu'um kullanmayı öğrettikleri yere kadar oyna, zaten oraya kadar bir iki yan görev elde edeceksin.

Yan görevler ana görev gidişatını bozmaz merak etme. Şehir ve kasabaları keşfederek, tavernalara girerek, the companions, Dark Brotherhood, thieves guild, ve college of winterhold gibi klanlara katılarak bir sürü yeni görev elde edebilirsin, ki bu fraksiyonlar bayağı seviye atlamana ve yeni eşyalar elde etmene yardımcı olacak. Hepsinin ayrı hikayeleri, görevleri, mekanları mevcut ve her biri inanılmaz keyifli. Senin büyücü olduğunu bildiğimiz için sana en uygun fraksiyon college of winterhold, sana burada gerçek bir büyücü olmayı öğretecekler. Bazı kitaplar ve mektuplar bile sana görev verecek, öyle ummadığın yerlerden yan görevler alacaksın ki... Haritada bulunan işaretçilere de dikkat et. Oyun başında da önerim mutlaka stormcloaks'ları seç, çok güzel bir görev serisi var onların da.

Ayrıca tüm ek paketlere sahip olan sürüme sahipsen zaten uzun bir ek paket görevi serisi de var, her Skyrim gurmesinin de kalbinin bir köşesinde olan serana bu ek pakette karşımıza çıkıyor...

Skyrim öyle bir oyun ki yan görevlerini takip ederken yeni yan görevlere rastlayacaksın. Doya doya oyna, yeni şeyler dene, keşfet, ne zaman doyarsan o zaman ana görevlere başlayabilirsin, çünkü uzun sayılacak bir ana görev serisine sahip değil maalesef.

Ayrıca eklemeyi unuttuğum çok önemli bir şey var, dilersen tüm saydığım o fraksiyonlara katılabilirsin. Mesela önce college of Winterhold'a katıl, görev serisini bitir, daha sonra the Companions'a da katılabilirsin, ondan sonra da başka fraksiyonlara katılabilirsin. Bu tamamen sana kalmış. :)

Tavsiyem önce the companions yani yoldaşlık ile başla, zaten direkt Whiterun'ın içindeler. Onların görevlerini yap, bir yandan yeni yan görevlerle karşılaşacaksın onları devam ettir.

10. seviyeye ulaşmaya bak, dawnguard ve dragonborn ek paketleri 10. seviyede başlıyor, yanına postacı gelecek merak etme. Bu görev serilerine devam edip seviyeni yükseltip, güçlenip the Companions'u bitirebilirsin. Zaten tüm bunlardan sonra görev ekranın düzinelerce yeni görevle dolup taşacak...

Hocam ben Skyrim'i 35 seviyede Archer Build'i ile oynuyordum. Fakat oyunda büyülü yaydan iyi yay bulamadım ve görev de bulamadım. Fakat internetten bakınca millet 85 seviyede hala görev yapıyor. Bu nasıl oluyor bizi aydınlatın🤣

@10031 Yanıtınız için çok teşekkür ederim; oldukça detaylı ve anlaşılır yazmışsınız. Merak ettiğim bir şey daha var, yanıtlarsanız sevinirim. Ben güçlendikçe düşmanlar da güçleniyor mu? Sanki öyle değilmiş gibi hissettiriyor şimdilik. Ana görevde tam dediğiniz yerde bırakmıştım, şehirde gezerken bir kadının oğluyla ilgili görev aldım oradan devam ediyorum :LOL:
Rica ederim ne demek. :)

Evet, düşmanların tamamı olmasa da belirli bir kısmı seninle beraber güçleniyor, mesela banditler, kurtlar falan senin seviyene göre daha farklı şekilde karşına çıkabiliyorlar, ama bu tüm düşmanlar için geçerli değil tabii. Hatta neredeyse canavar bir seviyeye geldikten sonra küçücük banditler önünü kesecek. :rofl:

Hocam ben Skyrim'i 35 seviyede Archer Build'i ile oynuyordum. Fakat oyunda büyülü yaydan iyi yay bulamadım ve görev de bulamadım. Fakat internetten bakınca millet 85 seviyede hala görev yapıyor. Bu nasıl oluyor bizi aydınlatın🤣
Ya dediğim gibi bu şey tamamen sizin oyunu ne denli keşfettiğinize bağlı. :)

Dediğim fraksiyonlara girerseniz, Stormcloaks gibi saflara katılırsanız onların bulunduğu yerlerde illa karşınıza bir şey çıkacak, en basitinden rastgele bir tavernada bile NPC'ler ile konuşarak görev alabilirsiniz. Ya da en kötü sadece tüm fraksiyonlara katılmak, tüm ek paketleri yapmak, demircilik gibi şeylerle uğraşmak bile doyurucu bir etki yaratacak.

İnternetten yararlanmakta da fayda var, tüm yan görevlere, ekipmanlara nasıl ulaşacağınızı teker teker yazan guide'lar mevcut. :)

Benim tavsiyem, eğer cidden Skyrim'e hasta değilseniz her şeyi yapmayı deneyip kendinizi sıkmayın, en basitinden fraksiyonlara katılarak, hafif hafifte yan görevler yaparak oynayın, zaten bayılırsanız kendiniz araştırıp bulmaya başlayacaksınız.

Stormcloaks trafına katılırsam imparatorluk şehirlerinde sorun yaşar mıyım hocam? Anladığım kadarıyla bir iç savaş var, bu savaşta imparatorlukla falan savaşıyor muyuz mesela?

Stormcloaks trafına katılırsam imparatorluk şehirlerinde sorun yaşar mıyım hocam? Anladığım kadarıyla bir iç savaş var, bu savaşta imparatorlukla falan savaşıyor muyuz mesela?
Kuşatma görevleriniz oluyor, durduk yere kimse size saldırmaz; merak etmeyin.
Bu arada, bir sandıkta beyaz bir fener görürseniz sakın almayın. :)

Tabii, işi keyifli kılan da bu zaten.

Öyle seni içeri girdiğin gibi asmaya çalışmayacaklar veya halktan küfür falan yemeyeceksin ama bazı sorunlar yaşayacaksın, imparatorluğun olduğu şehirlerinde ki garnizonlarla problem yaşayabilirsin, bazı görevlerinde ve ilişkilerinde fırtınapelerin veya imparatorluğun tarafında olmanla veya görevdeki kişinin olmasıyla diyaloglar değişiklik gösterecek, bazı şehirlerde fırtınapelerinlilerin etkinliği daha fazla olacak bazı şehirlerde imparatorluk.

Ama bu da ana görevlerini etkilemeyecek merak etme, yani oynanışına kötü derecede veya büyük derecede de etkilemiyor, dilediğin gibi takılabilirsin. Tavsiyem Skyrim'in gerçek sahiplerine katılman. :)

Ayrıca seçeceğin taraf fraksiyonları etkilemiyor.

Bu arada kesinlikle irili ufaklı birkaç mod yükle, özellikle saydığım şu modları başlangıçta kesinlikle yükle ki oyun deneyimin güzelleşsin.

1. SkyUI : Arayüz değişikliği yapıyor, daha anlaşılır oluyor.
2. A Quality World Map : Haritayı çok daha iyi ve anlaşılır bir hale getiriyor, yolları daha iyi görüyorsun, dünyaya bir etkisi yok sadece haritanı düzenliyor.
3.Unofficial Skyrim Special Edition Patch : Skyrim Special Edition için mod yapımcılarının yapmış olduğu resmi olmayan bir yama. Oyundaki tüm bugları temizliyor, buna ek paketler de dahil.

Oyunun sade halini çok değiştirmek istemediğim için bu üç mod olmadan başlamıyorum diyebilirim.

Son düzenleme:
Mod yükledim hocam. 60 adet mod var ama çoğu zaten gereksinim vb. büyücü için 2-3 mod yükledim; ekstra büyüler ekleyenler falan. At için bir mod var, bir de HUD modu var. Önerdiğiniz başka modlar varsa onları da yüklemek isterim.

Mod yükledim hocam. 60 adet mod var ama çoğu zaten gereksinim vb. büyücü için 2-3 mod yükledim; ekstra büyüler ekleyenler falan. At için bir mod var, bir de HUD modu var. Önerdiğiniz başka modlar varsa onları da yüklemek isterim.
60 Adette fazla olmuş ama tabii senin zevkin, ben pek mod taraftarı değilim önerdiğim üçü dışında sadece at modu önerecektim onu da indirmişsin zaten. :)