Yer
Cintra
Nexus mod ve alternatiflerini denedim ancak bir türlü mod kuramadım. Ne Türkçe yamalar çalışıyor ne de SKSE64 çalışıyor. SKSE'ye tıkladığımda "couldn't find SkyrimSE.exe" adlı hatayı veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca oyun sürümüne bakamıyorum.

Nexus mod ve alternatiflerini denedim ancak bir türlü mod kuramadım. Ne Türkçe yamalar çalışıyor ne de SKSE64 çalışıyor. SKSE'ye tıkladığımda "couldn't find SkyrimSE.exe" adlı hatayı veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca oyun sürümüne bakamıyorum.
Konuyu uyandırmak için yazıyorum. Bu sorunları nasıl aşabilirim? Oyunu XBOX'tan aldım.

Son düzenleme:
Yok normalde yama, mod falan kurulabiliyor diye biliyorum. Ben de Xbox'tan almıştım Skyrim'i, almadan önce araştırmıştım mod kurabilirsin deniyordu.
Hayır, maalesef çok az oyunda dosya değiştirmeye izin veriyor. Onlarda da dosya izini falan uğraşıyorsun. Halen dosyalara erişimde sorunlu bir platform. Yani yama vb. yükleyecekler için uygun değil. Microsoft bu saçmalığından da vazgeçecek gibi durmuyor.

Hayır, maalesef çok az oyunda dosya değiştirmeye izin veriyor. Onlarda da dosya izini falan uğraşıyorsun. Halen dosyalara erişimde sorunlu bir platform. Yani yama vb. yükleyecekler için oyun almak için uygun değil. Microsoft bu saçmalığından da vazgeçecek gibi durmuyor.
50TL dolandırıldım desene. Bu arada mod kurdum ama Bethesda kütüphanesinde neredeyse mod yok. Sadece TR yama var o kadar.

50TL dolandırıldım desene. Bu arada mod kurdum ama Bethesda kütüphanesinde neredeyse mod yok. Sadece TR yama var o kadar.
Konsol için getirmişlerdi o arayüzü ve açıkcası çoğu mod yapımcısı kullanmıyor. Ya bir zorluğu var ya da başlarda oradaki modlar için para kazanma arzusu vardı. Çok tepki toplamıştı ve geri adım atmışlardı. Belki o dönemden dolayı modcular uğraşmak istemiyor olabilir. Kısaca kendi aralarında bir topluluk oluşturup, Nexus mod, Moddb vb. toplanıyorlar.

Ben genelde LE eski sürümü modlardım. SE oyununu 1.5 saat falan oynamışım. Her mod SE'de var mı bilmiyorum. Halen satış yapan yabancı siteler vardır. Belki LE sürümünü alıp da oynayabilirsin. Bağlantıdaki siteyi öylesine attım, belki satmıyor bile olabilir. Bu site eskilerden beri var, ama site sahipleri pek umursamıyor. KO, Rise, Metin2, PUBG Mobile gibi oyunlara içerik satan siteler hayatta. Açıkcası bu sitelerde yüksek fiyatlı eşya satışlarında kara paranın da döndüğünü düşünüyorum. Neyse anlatmak istediğim bu site o sitelere benzeyemeyen ve geri kalan ilk yerel örneklerinden biri.

Satın alın diye de atmıyorum. Bence 13 $ veya yakın fiyatlar bu oyun için fazla. Skyrim SE indirim dönemi Steam'dan almak daha mantıklı. Keşke Bethesda eski sürümü de satmaya devam etseydi.

Xbox oyun dosyaları değiştirme olayı sıkıntılı. O yüzden Skyrim'de en çok önerilen platformlar GOG ve Steam'dir. Bunlar aşırı rahat bir şekilde oyunun dosyalarını değiştirmene izin veriyor. Size gelecek olursam: eğer ilk oynayışınızsa şahsen ben bir iki önemli modlar dışında modsuz öneririm. Skyrim bana kalırsa ilk olarak modsuz oynanmalı. Eğer bir eksiklik hissederseniz o zaman mod eklersiniz. Önemli modlar ise şunlar: Unofficial Skyrim Special Edition Patch (USSEP) ve Unofficial Skyrim Creation Club Content Patch. SkyUI de önerecektim ama maalesef bethesda'da yokmuş. Ama bu ikisinin de bethesda'da olması lazım. Bu modlar olmazsa olmaz modlardır. Gerisi ise sizin tercihinize kalmış.