SM2259XA bufferless kontrolcü iyi midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan buğra.7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 313
  • Etiketler Etiketler
    çıktı

buğra.7

Uzman
İncehesap'tan sipariş verdiğim Apacer AS350 512 GB modelim dün geldi. Bugün testlerini falan yaptım ve kontrolcüsüne baktım. Kontrolcüleri farklı gelebiliyormuş, bana da SM2259XA bufferless yazan bir kontrolcü geldi. İyi midir? İade etmeme gerek var mı? Çünkü bazı modellerinde phison S11 geliyor. Yazılımda çıkan yazıların görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

SMI 224x/225x SSD Flash ID ATA reader v0.567a by Ochkin VA'dim
Use: Smi_flash_id drive_num
- u - model check override
0: (Apacer AS350 512 GB
1: (Kioxia-Exceria SSD
Please select Drive number: 0
Drive: 0(ATA)
Model: Apacer AS350 512 GB
FW: W0714A0
Size: 488386 MB [512.1 GB]
From Smart: [SMI2259XT] [W0714A0 04] [SDKB4]
Controller: SM2259XA bufferless
FlashID: 0x45,0x48,0x99,0xb3,0x7a,0x6b,0x0,0x0 - SanDisk 96L BiCS4 TLC 16k 1024Gb/CE 512Gb/die 2Plane/die
Channel: 2
CE: 2
TotDie: 8
Plane: 2
Die/Ce: 2
Ch map: 0x03
CE map: 0x03
Inter: 4
First Fblock: 2
Total Fblock: 1980
Total Hblock: 7632
Fblock Per CE: 1980
Fblock Per Die: 1980
Original Spare Block Count: 130
Vendor Marked Bad Block: 0
Bad Block From Pretest: 97

Press any key to exit or Space to open Full text report
Please share reports as text, not a sreenshot!

2258XT ile benzer fakat QLC destekli versiyonu diye biliyorum yani kötü.

2258XT ile benzer fakat QLC destekli versiyonu diye biliyorum yani kötü.

Phison S11 gelir diye umut etmiştim fakat bu geldi. QLC olup olmadığını bilmiyorum. Hız testide yaptım değerler doğru ve yakın çıktı. Sizce kullanmalı mıyım?

İade etmeni gerektirecek bir durum yok. İki kontrolcü arasında kayda değer fark yok, ikisi de giriş seviye ve DRAM'siz zaten.

Smı kontrolcülerini çok kötülüyorlar başka yerlerde. Benim de o yönden içim rahat etmedi sormak istedim. Teşekkür ederim hocam. Son olarak içindeki controller sMI2259XT mi yoksa sMI2259XA buffer falan mı orasını anlamadım. Bir de TLC değil mi bu SSD?

Bir de TLC değil mi bu SSD?
Evet TLC.

SM2259XT yerine Phison S11 çıksaydı da kayda değer bir fark olmayacaktı zaten. Dediğim gibi aynı seviye kontrolcü. Kontrolcüsü 2259XT. Sondaki ''XT'' takısı, DRAM'siz model olduğunu işaret ediyor.

Evet TLC.

SM2259XT yerine phison S11 çıksaydı da kayda değer bir fark olmayacaktı zaten. Dediğim gibi aynı seviye kontrolcü. Kontrolcüsü 2259XT. Sondaki "XT" takısı, DRAM'siz model olduğunu işaret ediyor.

Hocam ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim son olarak bu SSD ve kontrolcünün kronik bir sorunu yok değil mi: İyidir yani.

Bu bütçede sıfır olarak daha iyilerini almanız pek mümkün değil, o yüzden olumsuz yorum yapmayacağım. Giriş seviyede iş görecek bir disk ve kontrolcü. SSD'nin kronik bir sorununa rastlamadım.

Bu SSD'den SM2258XT de çıkabiliyordu mesela, 59XT olması 58XT çıkmasından iyidir en azından. Bütçenize göre iyi bir tercih yapmışsınız, güle güle kullanın.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.incehesap gamjng gecelerine artık sata SSD gelmiyor.2 gamjng gecesine gelmedi sonra normalden aldım gaming gecesinden 1300 TL ye. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.diger yerlerde maalesef forumları görüp cevap bile yazmıyorlar.

Rica ederim. SATA SSD piyasası NVMe SSD'lerin yaygınlaşmasıyla birlikte artık Türkiye'de çöplüğe döndü. Tercih edilebilecek SATA SSD sayısı oldukça az. Fiyatları da NVMe SSD'lere göre daha pahalı. Düşük-orta bütçedeki SATA SSD'lerin çoğu ne olduğu belirsiz fason ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…