Alifer

Uzman
Aldığım Laptop'ta Smart Card okuyucusu var. Hakkındaki bilgimi şöyle anlatabilirim: Smart Card'ın ne olduğunu bile bilmiyorum. Örneğin çipli kimlik kartı bir Smart Card herhalde? Ben bu okuyucuyu kullanarak örneğin kimlik kartıyla Windows'a giriş yapılabilmesini sağlayabilir miyim? Hangi adımları izlemeliyim?

Aslında teknik olarak yapabilmen gerek ama hiç denemedim. Bu özellik güvenlik amaçlı, evet. Şirketler, çalışanların cihazlara sadece akıllı kart ile giriş yapılabilmesi için kullanıyor bunu.

Windows'ta doğrudan var mı bilmiyorum, yoksa üçüncü parti uygulaması vardır laptop üreticisinin.

Biraz baktım da Active Directory falan gerektiriyormuş sanırım.

Laptop'un markasını ve tam modelini verebilirsen belki de bu konuda daha ayrıntılı bilgilere ulaşabiliriz.

O okuyucu bir ağa bağlantısına (mesela bir şirketin ana bilgisayarına) girmek için kullanabilir. Mesela e-imza gibi.
Ya da / ayrıca bilgisayarın korunması için kullanılabilir. Kart olmadan PC açılmıyor, disk şifreli. BIOS ile ilgili bir ayar olabilir.

Laptop'un markasını ve tam modelini verebilirsen belki de bu konuda daha ayrıntılı bilgilere ulaşabiliriz.

O okuyucu bir ağa bağlantısına (mesela bir şirketin ana bilgisayarına) girmek için kullanabilir. Mesela e-imza gibi.
Ya da / ayrıca bilgisayarın korunması için kullanılabilir. Kart olmadan PC açılmıyor, disk şifreli. BIOS ile ilgili bir ayar olabilir.

MSI COMMERCIAL 14 H A13MG-075XTR​

Dediğim gibi sadece Windows log on'u için kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler :)