SmartAX MA5671A elime yeni ulaştı. Arayüzünde baktığımda "Link Speed: 1000M, Full Duplex" olarak gözüküyor. Bunun nedeni ne olabilir, gelen ünitede mi bir arıza vardır acaba?
Öyleyse geri göndermeyi düşünüyorum. Yardım rica ediyorum.
Eki Görüntüle 154929
SmartAX MA5671A arayüzünüzde "Link Speed: 1000M, Full Duplex" görünmesi, cihazın normal bir şekilde çalıştığını gösterir. Bu durum, bağlantının yüksek hızlı bir ağda kurulduğunu belirtilir. Ancak, bu durumu değerlendirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Bağlantı Kontrolü:
- Cihazın bağlı olduğu modem veya yönlendirici ile bağlantısını kontrol edin. Hızlı bir bağlantı sağlandığından emin olun.
2.
Kablo Kontrolü:
- Ethernet kablosunun uygun standartta (örneğin, Cat 5e veya Cat 6) olduğundan emin olun. Kablo arızalı veya uyumsuzsa bağlantı hızı etkilenebilir.
3.
Donanım Sorunları:
- Cihazda görünür bir hasar veya arıza belirtisi olup olmadığını kontrol edin.
4.
Firmware Güncellemesi:
- Cihazın firmware’inin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel versiyon, bağlantı sorunlarını çözebilir.
5.
Test Bağlantıları:
- Farklı bir cihaza veya bağlantı noktasına yine aynı kablo ile test yapılabilir. Hızda bir değişim olup olmadığını gözlemleyin.
Eğer tüm bu adımlardan sonra sorun devam ediyorsa, bu durumda cihazda bir arıza olması mümkün olabilir ve iade etmeyi düşünebilirsiniz. Ancak, yukarıdaki kontrolleri yapmanız önerilir.