Batinux

Uzman
Yaptığım testlere göre tam ekran olan oyunlarda Smooth Motion özelliği bazı oyunlarda titreme yapıyor. Bazı tam ekran oyunalarda FPS düşmesi yaşanıyor. Bu doğru mu?
Yaptığım testler:
CS 2 tam ekran testi titremeli veya kasmaq problemi yaşandı ama bir süre sonra sorun düzeldi. Borderless modunda ise oyundaki FPS değerleri göz hissiyatına uymadığı kanısına vardım. (mesela orada 120 FPS yazıyor ama benim hissettiğim 200 FPS gibi bir şey)
Minecraft tam ekranda aynı FPS değerlerini verdi. Borderless ekranda ise biraz FPS yükseldi ama bu FPS değerleri benim için yalan gibiydi. Mesela orada 200 FPS (shaderlı) diyorsa bana hissedilen 300 gibi bir şeydi. Ama hissettiğim gerçekten yalan değil. 300 FPS minecrafttıda gördüm 200 FPSde ama bence borderless ekranda ve tam ekranda görülen FPS değerlerinin yalan olduğunu düşünüyorum.

Yaptığım testlere göre tam ekran olan oyunlarda smooth Motion özelliği bazı oyunlarda titreme yapıyor. Bazı tam ekran oyunalarda FPS düşmesi yaşanıyor. Bu doğru mu?
Yaptığım testler:
CS 2 tam ekran testi titremeli veya kasmaq problemi yaşandı ama bir süre sonra sorun düzeldi. Borderless modunda ise oyundaki FPS değerleri göz hissiyatına uymadığı kanısına vardım. (mesela orada 120 FPS yazıyor ama benim hissettiğim 200 FPS gibi bir şey)
Minecraft tam ekranda aynı FPS değerlerini verdi. Borderless ekranda ise biraz FPS yükseldi ama bu FPS değerleri benim için yalan gibiydi. Mesela orada 200 FPS (shaderlı) diyorsa bana hissedilen 300 gibi bir şeydi. Ama hissettiğim gerçekten yalan değil. 300 FPS minecrafttıda gördüm 200 FPS'de ama bence borderless ekranda ve tam ekranda görülen FPS değerlerinin yalan olduğunu düşünüyorum.

FPS'yi oyunun kendi göstergesi varsa düşük gösteriyor MSI Afterburner'da gerçek yüksek değer çıkıyor. Titreme oyundan oyuna değişiyor misal World of Warcraft da yazılar hareket ederken titriyor. S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl'de silah imleci geriden geliyor ghosting gibi oluyor. Vs bazı oyunlarda hissedilir input lag ı arttırıyor. Bazılarında daha sorun olmuyor. Çok karışık yani sanırım daha çok optimize olması lazım NVIDIA yapar mı pek sanmıyorum ama ileride görürüz.

FPS'yi oyunun kendi göstergesi varsa düşük gösteriyor MSI Afterburner'da gerçek yüksek değer çıkıyor. Titreme oyundan oyuna değişiyor misal World of Warcraft da yazılar hareket ederken titriyor. S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl'de silah imleci geriden geliyor ghosting gibi oluyor. Vs bazı oyunlarda hissedilir input lag ı arttırıyor. Bazılarında daha sorun olmuyor. Çok karışık yani sanırım daha çok optimize olması lazım NVIDIA yapar mı pek sanmıyorum ama ileride görürüz.
Hocam benim yaptığım testlerdede bunlar vardı. Ama borderlessda bir sıkıntı çıkmıyor.

Özellikle Minecraftta kasma yaşamamak için borderless yapan bir mod kullanıyorum

Bu teknoloji düzgün calışmıyor, Lossless scaling ten tek artısı giriş gecikmesi çok daha iyi, Losless scaling 2x kullan daha mantıklı, SMF yeni çıktı o yüzden biz tester oluyoruz şu anda, muhtemelen ileride güncelleme getirip düzeltirler.

Hiç fark yaratmadığı oyunlar da var. Mesela Dead by Daylight'da DLSS desteği yok o yüzden smooth motion'u açmayı denedim. Gözüm hassastır ama hiçbir fark göremedim. Belki dediğin gibi ekstra bir şeyler yapmak gerekiyordur.

Hiç fark yaratmadığı oyunlar da var. Mesela Dead by Daylight'da DLSS desteği yok o yüzden smooth motion'u açmayı denedim. Gözüm hassastır ama hiçbir fark göremedim. Belki dediğin gibi ekstra bir şeyler yapmak gerekiyordur.
ALT+R den çalısıp calısmadıgına bakmanız lazım overlay de aktif mi değilmi gözüküyor, etkinleştirseniz bile devre dışı gözüküyor bazen.

Bu teknoloji düzgün calışmıyor, Lossless scaling ten tek artısı giriş gecikmesi çok daha iyi, Losless scaling 2x kullan daha mantıklı, SMF yeni çıktı o yüzden biz tester oluyoruz şu anda, muhtemelen ileride güncelleme getirip düzeltirler.
Doğrudur hocam. Looses Scalingide kullandım. Şuanki kare artttırma çok sulu boya gibi gözüküyor. Kullandığım test ettiğim kartı RTX 4050 Mobile kartı. Özellikle CS 2 de ayarları değiştirirken çökme veya donma sorunu yaşadım Smooth Motion açık şekilde.

Doğrudur hocam. Looses Scalingide kullandım. Şuanki kare artttırma çok sulu boya gibi gözüküyor. Kullandığım test ettiğim kartı RTX 4050 Mobile kartı. Özellikle CS 2 de ayarları değiştirirken çökme veya donma sorunu yaşadım Smooth Motion açık şekilde.
Bu teknolojiler her kartta farklı hissettiriyor yani, 4050 de başka 4070 de başka, yağlı boya dediğin bende hiç olmadı.
SMF driverdan açıldığı için sonradan işleme olarak çalışıyor yani oyunun HUD ekranını da hesaplıyor, bu yüzden hud bozulmaları ve Crosshair sorunları yaşanıyor, Frame gen oyunun dosyasına entegre olduğu için direkt motordan çalışıyor çok daha stabil oluyor bu şekilde ve HUD ları görmüyor.

Bu teknolojiler her kartta farklı hissettiriyor yani, 4050 de başka 4070 de başka, yağlı boya dediğin bende hiç olmadı.
Smf driverdan açıldığı için sonradan işleme olarak çalışıyor yani oyunun HUD ekranını da hesaplıyor, bu yüzden HUD bozulmaları ve Crosshair sorunları yaşanıyor, frame gen oyunun dosyasına entegre olduğu için direkt motordan çalışıyor çok daha stabil oluyor bu şekilde ve HUD ları görmüyor.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de ikisini de açtım hem smooth hem frame gen 300 FPSlere geliyor oyun işte şu imleçte vs bozulmalar olmasa oynanır yani biraz hafif lag oluyor tabii. Orada frame genden yoksa smooth da olmuyor fazla frame gen de reflex otomatik kapanıyor.