sahinumut9119

Başarılı
Merhaba, ben Ubuntu 22.04.5 kurulumu yaptım. Güncellemelerini yaptım. Mağaza güncellemelerini de yapim dedim. Ve mağaza güncelleme yaparken biri dışında bütün güncellemelerini yaptım. Yapamadığım güncelleme ise snap Store güncellemesi oldu. Güncelleme esnasında hata veriyor. Hata ise unable to Update “snap store”: (null): Cannot Refresh “snap-store”: Snap “snap-store” has running apps (Ubuntu-softwarwe) tarzı bir hata ile karşı karşıyayım. Bu hatayı nasıl çözebilirim? Görsel ektedir.

Merhaba, ben Ubuntu 22.04.5 kurulumu yaptım. Güncellemelerini yaptım. Mağaza güncellemelerini de yapim dedim. Ve mağaza güncelleme yaparken biri dışında bütün güncellemelerini yaptım. Yapamadığım güncelleme ise snap Store güncellemesi oldu. Güncelleme esnasında hata veriyor. Hata ise unable to Update “snap store”: (null): Cannot Refresh “snap-store”: Snap “snap-store” has running apps (Ubuntu-softwarwe) tarzı bir hata ile karşı karşıyayım. Bu hatayı nasıl çözebilirim? Görsel ektedir.

Sorun ise sen bir güncelleme yaparken Ubuntu da o güncelleme yaptığın uygulama çalışıyorsa o uygulamayı güncelleme yapamazsın. Windows da olduğu gibi kendisini otomatik kapatıp güncellemeyi yapmaz. Sen kendin o çalışan uygulamayı kapatıp güncelleme yapman lazım. Çözüm ise birkaç komut girerek çözebiliriz. Komut ise:

Sudo killall snap-Store
Sudo killall snap-Store

Bu komutları terminale girdikten sonra o güncelleme yüklenmiş olur. Bu komutları girerken mağazayı kapatmış olman gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 12c9aa0a7c224872a1bc9251f27b64f679982923.webp
    12c9aa0a7c224872a1bc9251f27b64f679982923.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 80
Snap store açıkken güncellenmez.
Snap store güncellemek için uygulamayı kapatıp Uçbirimi aç sudo snap refresh snap-store komutunu yürüt.
Tekrar snap store girip sonucu kontrol et.