Snap'tan kurtulmak huzur veriyor... 24.04 sürümünde zarar vermiyordu. Ama Ubuntu bu. Belli olmaz. Snap işini o kadar abarttılar ki en sonda bıktık ve 5 yıllık Ubuntu projemizi iptal ederek sıfırdan Debian üstünde başlattık.

Kod:
apt remove -y snapd* --purge
umouth /snap/*/*/*/*/*/*
umouth /snap/*/*/*/*/*
umouth /snap/*/*/*/*
umouth /snap/*/*/*
umouth /snap/*/
rm -rf /snap

Not: İşlemden önce tarayıcı indir. Kullandığın Firefox Snap'çı olabilir.

Yoo vermez. Direkt silebilirsin. snap list ile sıralanan tüm paketleri silebilirsin. Tabii bağımlılık sırası var. Ona göre sil, seni bilgilendiriyor Snap.
Uygulama yüklemek için Flatpak, APT ya da Deb paketleri kullanabilirsin ya da Appimage adlı çalıştırılabilir uygulama imajlarını da kullanabilirsin.

Flatpak indirdim Firefox'u flatpak üzerinden tekrar indirdim bunun dışında devam edeyim ne olur ne olmaz bir de öyle uğraştırmaısn beni.@hasanmerkit, @19750,

Flatpak indirdim Firefox'u flatpak üzerinden tekrar indirdim bunun dışında devam edeyim ne olur ne olmaz bir de öyle uğraştırmaısn beni.@hasanmerkit, @19750,
Flatpak tıpkı Snap'e benzer docker gibi bir şey. Ben de ne Flatpak ne de Snap seviyorum :D. Snap ile Flatpak aslında aynı şeyi yapıyor.

Eğer isterseniz başka bir öneri vereyim size?

Ubuntu yerine direkt Arch Linux kullanmanızı öneririm. Mesala Manjaro, EndevourOS gibi. Gnome masaüstünü kurarsanız aynı. AUR'da zaten paketler derlenmiş hali de bulunuyor, bilgisayarından derlemeden kurabildiğin gibi Linux'ta erişebileceğin maksiumum yazılım da bu AUR reposundadır.

@19750, pek uğraşmak istemiyorum günlük kullanıcı kafasındayım pek özelleştirmedim bile linuxu

Snap illaki lazım oluyor. Muhtemelen vermez sanırım.
Snap illaki lazım olmuyor.

Flatpak indirdim Firefox'u flatpak üzerinden tekrar indirdim bunun dışında devam edeyim ne olur ne olmaz bir de öyle uğraştırmaısn beni.@hasanmerkit @19750
Beni etiketleyememişsin. Bildirim gelmedi :(

Firefox'un .deb sürümü ve repo sürümü vardı. Bilgisayara geçince sana yardımcı olayım. Firefox'u bir paket yöneticisi ile indirmek zorunda değilsin.