Soda, maden suyu ve gazoz nedir?

Makaleler
6
Maden suyu: Yerin derinliklerinden cekilen ve bu sirada mineralize olan ve cogunlukla dogal olarak gazli olan, islenmemis; katki maddesi icermeyen sudur.

Soda: Normal icme suyuna karbondioksit basilarak, yapay olarak elde edilen gazli icecektir.

Gazoz: Sodaya ayriyeten seker, tatlandirici, aroma verici, renklendirici gibi katki maddeleri eklenmis icecek. Ornegin Sprite bir gazozdur.

Halk dilinde cogunlukla bunlar birbirine karistiriliyor, belirtmek istedim. Bazen ticari dilde dahi boyle hatta. Ornegin Beypazari internette bazi sitelerde "Soda" diye geciyor. Halbuki soda yapay olarak elde edilen bir su iken maden sularinin bircogu tamamen dogal.

Afiyet olsun!

Şu an "Doğal maden suyu" yazanların hangisi yerin derinliklerinden çekildiği gibi şişeye basıldı? Çoğu yine soda. Pazarlama stratejisi.

Aslında böyle konular güzel oluyor kısa ve öz bunun çay olan versiyonunu yapmak isterdim piyasada hangileri toz, hangileri ağaç dalı, hangileri gerçek çay? Diye. Zaman bulursam yaparım belki.

Şu an "Doğal maden suyu" yazanların hangisi yerin derinliklerinden çekildiği gibi şişeye basıldı? Çoğu yine soda. Pazarlama stratejisi.
Yani aslinda "gercekte soda, pazarlama stratejisi" gibi bir durum pek yok. Filtrasyon, demir veya kukurt gibi bilesenlerin ayristirilmasi, karbondioksit miktarinin duzenlenmesi gibi islemler yapilir sadece. Ki bunlar tamamen normal. Dogrudan dogadan cekildigi haliyle siselenemezdi tabii.

Maden suyu gibi gosterilip de onun aromasi, bunun aromasi basilan, renklendirilmis icecekleri kastediyorsaniz orada haklisiniz. Bunlar maden suyu olmaktan cikmis.

Gazoz olarak lütfen Fruko için. Sprite nedir ya, buram buram tatlandırıcı gibi garip bir tadı var.

Genelde magnezyumlu Kızılay maden suyu alıyorum, yolum Söke tarafına düştüğünde GO benzin istasyonu marketinde Erzincan Bögert satılıyor, dolduruyorum çantayı, hastasıyız.
Beypazarı tekler hocam.

Genelde magnezyumlu Kızılay maden suyu alıyorum, yolum Söke tarafına düştüğünde GO benzin istasyonu marketinde Erzincan Bögert satılıyor, dolduruyorum çantayı, hastasıyız.
Kızılay'ın erzincan ve afyonkarahisar maden suları favorim benim de. Erzincan bir ara piyasadan yok oldu ama getirdiler sonrasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…