Rehber Soğuk duşun faydaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mortem.dll
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bir ara merak edip 7-8 ay boyu kışın bile buz gibi duş aldım, şimdi de ılık duş almaya başladım. Şahsen bir farklılık hissetmedim, tek farkı kaynar suyla alınan duştan çok daha iyi hissettirmesi. Ilık duş ideal.

Yavaş yavaş soğutun, asla sıcak su dışında duş almam diyen ben soğuk su hastasıyım şu anda. Manyak güzel bir şey.

Not: Yazın 40 derece havada kaynar suyla duş alıyordum.

Ben de öyleydim fakat çok kepek oluşmaya başladı İzmir'e kar yağdırıyordum resmen bu yüzden soğuğa geçtim ben de. İlk girişte biraz titretiyor ama alışıyorsun .

Direkt sıcaktan soğuğa çekmek şoka sokar. Vücut ısımız yavaşça yükselmeli ve düşmeli. Ateşi çıkan kişi ılık bezle silinmeli veya ılık suyla yıkanmalı. Bunu aklımıza yazalım. Yazın da ılık suyla başlayıp kademe kademe düşülmeli ki vücut değişime alışsın. Zarar görmesin. Zira ani değişim kalp krizine kadar gidebilir.

Soğuk su yaramıyor bana, suratıma soğuk su gelince nefesim daralıyor, nefes borum sertleşiyor gibi oluyor.
Ilık su ile devam.

Hocam kuyu suyu ile alıyorum ben, daha soğuğu ile alanı görmedim henüz. Sağlam bir titreme getiriyor ama kendime geliyorum resmen.

Alabilsem alırım da, giremiyorum soğuk su altına, kademe kademe arttırsam da aynı, sanki gıdıklıyorlar gibi oluyor. Ilık veya sıcak duş alıyorum, zaten yazın soğuk almak bence mantıksız, duştan çıktıktan sonra soğuk olacaksın ama hava sıcak olunca daha fazla ısıya maruz kalacaksın çabuk terleyeceksin.

Bence bu noktada odak çok önemli. Odağınızı dengede tutarsanız, dikkatinizi ve psikolojinizi soğuk suyun cildinize teması esnasında koruyabilirseniz adapte olabilirsiniz.

Bir de eğer saçınız normalde sertse ve düzelmiyorsa soğuk duş ile yumuşuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…