Arlecchino

Başarılı
Merhaba dostlar, öncelikle soğutma bloğumda inanılmaz derecede pas ve korozyon olduğu için bunları asitle söktüm fakat doğal olarak izleri duruyor ve nikel kısımların çoğu sökülmüştü. Tekrardan nasıl nikel ile kaplayabilirim? Ben elektrolizle yapmayı düşünüyorum sanırım nikel anot almam lazım fakat ufacık parçası bile çok pahalı. Blok ortalama 20x10x4cm boyutlarında anot ise 5x5cm boyutlarında ağırlığı ise ortalama 150-200gr yeterli midir? Veya alternatif kaplama yöntemleri biliyorsanız hepsine açığım.

Şöyle bir rehber var yardımcı olabilir.

Başta yanlış yapmışsın. Lapping yapmak sorunu tamamen çözerdi. Resmini paylaşır mısın?

Zaten parçanın kendine hayrı yoktu aside daldırmadan önce de nikel kısımların çoğu sökülmüştu dediğin gibi zımparaladım da. Ben de asitle bütün korozyonu ve pası söktüm şu anda parça temiz elektrolize hazır. Tek sorum 150-200 gramlık nikel yeterli gelir mi?

Şöyle bir rehber var yardımcı olabilir.

Hocam yapımını biliyorum sorum anotun miktarı.

Zaten parçanın kendine hayrı yoktu aside daldırmadan önce de nikel kısımların çoğu sökülmüştu dediğin gibi zımparaladım da. Ben de asitle bütün korozyonu ve pası söktüm şu anda parça temiz elektrolize hazır. Tek sorum 150-200 gramlık nikel yeterli gelir mi?
Nikel kaplama hakkında bir bilgim yok. Zımpara işlemini nasıl yaptın o daha önemli. Nikel kaplasan bile ürünü çöp etmiş olabilirsin.

Nikel kaplama hakkında bir bilgim yok. Zımpara işlemini nasıl yaptın o daha önemli. Nikel kaplasan bile ürünü çöp etmiş olabilirsin.

Bulabildiğim en ince zımpara ile çıkmayan 2-3 korozyonu geçirdim. Asit zaten işin çoğu kısmı halletmişti dokunmama bile gerek kalmadı. 400-500 liraya ufacık nikel parça satıyorlar yetmezse komik olur. :D

Bulabildiğim en ince zımpara ile çıkmayan 2-3 korozyonu geçirdim. Asit zaten işin çoğu kısmı halletmişti dokunmama bile gerek kalmadı. 400-500 liraya ufacık nikel parça satıyorlar yetmezse komik olur. :D
Şu bloğun resmini bir paylaşır mısın ne durumda merak ettim. Ayrıca masraf ettiğine değecek mi?

Şu bloğun resmini bir paylaşır mısın ne durumda merak ettim. Ayrıca masraf ettiğine değecek mi?

Evde değilim hocam geçince ekleyeceğim. Masraf ettiğime değmeyecek fakat tecrübe olsun diye deniyorum biraz da hobi. Daha önce başka bir bloku bakır ile kaplamıştım o daha kolaydı.