Soğutma için ekstra kasa fanı gerekli midir?

İsa Aksu

Yetkin
Kasamı yeni topladım ama kasa fanı içinde yoktu, ekstradan fan alıp taksam çok faydasını görür müyüm? Sıvı soğutmam var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasana bağlı. Görünüş için yapanda var, performans içinde.

Kasa ASUS TUF Gaming GT502. Aslında yüksek ayarlarda 65-70 derece arası işlemci. Bilemedim.

Görüntü amaçlı ışıklı mışıklı bir ayar çekebilirsin. Onun haricinde gerek yok. Dana gibi kasa tam sergilik.

Görüntü çok da fazla önemli değil ya benim için. Performans daha önemli. Teşekkür ederim bilgi için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, kasanızda kullandığınız parçalara ve bu parçaların yük altında ortaya çıkardıkları sıcaklıklara göre değişir fakat benim şahsi görüşüm fan alınması yönündedir (hiç olmamasından olması daha iyidir). Şu bir gerçek o fanları aldıktan sonra kasanızda sıcaklık ve hava sirkülasyonu adına güzel etkileri olacaktır. Çünkü sıcak hava içeride birikmeyecek tam aksine kasa fanları sayesinde (arka, üst, alt) tahliye edilecek ve bunun yanında önde ya da kasanın yanında ki fanlar sayesinde de temiz hava girişi sayesinde sıcaklıklarda bir denge olacaktır.

Kasamı yeni topladım ama kasa fanı içinde yoktu, ekstradan fan alıp taksam çok faydasını görür müyüm? Sıvı soğutmam var.
Evet görürsün özellikle mesh kasa ise çok daha verim alırsınız, deliklerinden verimli temiz hava üfler ve kasanın içini ferah tutar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…