Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Etrafta pek köpek yok. Yanımızdaki okulun bahçe duvarına oturmuş miyavliyor. Yağmur yağdı ama hava soğuk değil. Sesinden ve boyutundan yavru olduğu anlasilsa da o kadar da yavru değil. Hayatta kalabilir mi? Alıp eve getirmek istiyorum ama yarın bu evden gideceğiz ve kendi evimizde de kedi beslemeye müsait değiliz. Yarına kadar da kediye bakacak birini bulamayız. Ne yapmalıyım? Bu kedi hayatta kalabilir mi? Yiyecek bulabilir mi? Yoksa annesi falan mı ölmüş?

Etrafta pek köpek yok. Yanımızdaki okulun bahçe duvarına oturmuş miyavliyor. Yağmur yağdı ama hava soğuk değil. Sesinden ve boyutundan yavru olduğu anlasilsa da o kadar da yavru değil. Hayatta kalabilir mi? Alıp eve getirmek istiyorum ama yarın bu evden gideceğiz ve kendi evimizde de kedi beslemeye müsait değiliz. Yarına kadar da kediye bakacak birini bulamayız. Ne yapmalıyım? Bu kedi hayatta kalabilir mi? Yiyecek bulabilir mi? Yoksa annesi falan mı ölmüş?

Annesi gelmez ise terk etmiş olabilir. Eğer hala süt emmeye ihtiyacı olan bir halde ise bakım yapılmadığı takdirde ölecektir. Bir şekilde alabilirseniz çok iyi olur, eğer hiç olmazsa gerekli yerlere paylaşın başkaları alır belki.

Siz yine sahiplendirmek için bence Instagram'da olan paylaşım sayfaları var onlara yazın paylaşsınlar belki yakın biri alır.

Bir şekilde alabilirseniz çok iyi olur, eğer hiç olmazsa gerekli yerlere paylaşın başkaları alır belki

Alabilirim ama en fazla pazar gününe kadar. O zamana kadar da birini bulamam muhtemelen. Küçük şehir.

Siz yine sahiplendirmek için bence Instagram'da olan paylaşım sayfaları var onlara yazın paylaşsınlar belki yakın biri alır.

Ama öyle olunca da iki gün evde tutup sonra sahip bulamayınca geri dışarı salmak çok kötü olur.

Sesi hâlâ dışarıdan geliyor ama kendisi yok. Sütü bırakmış büyüklükte idi.

Alabilirim ama en fazla pazar gününe kadar. O zamana kadar da birini bulamam muhtemelen. Küçük şehir.

Ama öyle olunca da iki gün evde tutup sonra sahip bulamayınca geri dışarı salmak çok kötü olur.

Sesi hâlâ dışarıdan geliyor ama kendisi yok. Sütü bırakmış büyüklükte idi.

Hocam o zaman bunlar dışında yapılabilecek bir şey yok zaten kediler insan yavrusu gibi aciz olmazlar çoğu sokak kedisi kendi kendine öğrenip yemek buluyor zaten. Bir yerde doğanın kanunu işliyor artık.

Kedinin yanına gittim. Gelmedi, kaçtı. Ağaca tırmandı. Yemek koyup geri döndüm. Sandığımdan küçüktü ama çok iyi tırmandı ağaca. Umarım geri inebilmistir.

Dışarıda çok kötü yağmur var. Viyaklayip duruyor garibim.

Son düzenleme:

Eve alıp bırakacaksan hiç alma, psikolojisini bozmayın hayvanın.

Onlarca kediye baktım şu an 5 kedim var, evde bakmanı önermiyorum.
Yapabileceğin en iyi şey mama vermek veya sahiplendirmek.
Yavru kedilerin annesiyle bile hayatta kalma ihtimali çok düşük, tek başına muhtemelen ölecektir.
Ya annesi ölmüştür ya da ayrılacak kadar büyümüştür.
Kimsenin aldığı falan yok dostum, skotiş falan olacak anca öyle.
Çoğu uzaktan hayvansever.

Alabiliyorsanız eve alın hocam. Hem eve neşe katar hem de sıcak bir ortamda yaşar. Yavruysa öyle çok bir masrafı olacağını sanmam. Aşısını falan yaptırın kumdur ne bileyim mamasıdır sütüdür falan pek tutmaz gibi. Bu da bizimki akşam dızladım sokaktan aşısını vesaire yaptıracağım mama yer mi bilmiyorum ama yarın yaş mama alacağım.

IMG_3147.webp

IMG_3146.webp

Eve alamazdim. Imkanim olsa da kaciyordu zaten. Gece de gitmis arabanın motora girmis. Iki saat cikarmaya ugrastik. Cikinca da dedemin arabaya girdi. Oradan da çıkardık (araba toros olduğu için bundan cikarmak zorlamadi). Sonra kutuya koyarken bir daha kacip yine girdi bizim arabaya. Tekrar çıkardık attık kutuya. Daha güvenli bir yerde biraktik.