Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hwenzy

Çalışkan
Sıvı soğutucunun üstündeki işlemciye bağlı olan yere bağlı düşmemesi için olan aparatın vidasını çıkardım, geri yerine girmiyor, ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemelen vida, karşılığını yani backplate’teki dişi kısmı kaybetti ya da eğildi. Önce vidanın dişlerini ve backplate’i kontrol et, bozulma varsa vida tutmaz. Vida dönüyor ama sıkmıyorsa ya vida kısa geliyor ya da dişi sıyırmış olabilir. Gerekirse aynı çapta ama biraz daha uzun vida dene. Olmazsa sıvı soğutucunun kendi backplate’ini düzgünce yeniden monte etmen gerekebilir.
Arka tarafa düşmüş ya karşılıgı çözdüm
Muhtemelen vida, karşılığını yani backplate’teki dişi kısmı kaybetti ya da eğildi. Önce vidanın dişlerini ve backplate’i kontrol et, bozulma varsa vida tutmaz. Vida dönüyor ama sıkmıyorsa ya vida kısa geliyor ya da dişi sıyırmış olabilir. Gerekirse aynı çapta ama biraz daha uzun vida dene. Olmazsa sıvı soğutucunun kendi backplate’ini düzgünce yeniden monte etmen gerekebilir.

Arka tarafa düşmüş ya karşılıgı çözdüm

Çözüm