Geraltın kılıcı 38
Üstün
Hocam, zorlayınca sırta vurmaya başlıyor. 4-5 tanesini doğru yaptıktan sonra mafiş oluyorum.Bende de öyle sol kol hafiften daha güçsüz. Dumbıllar ile oraya biraz daha zorlayın.
Hocam, zorlayınca sırta vurmaya başlıyor. 4-5 tanesini doğru yaptıktan sonra mafiş oluyorum.Bende de öyle sol kol hafiften daha güçsüz. Dumbıllar ile oraya biraz daha zorlayın.
Bende de var aynısı dayanmaya çalışıyorum. O yüzden hatta sırt yaparken ağırlıkları kısıyorum.Hocam, zorlayınca sırta vurmaya başlıyor. 4-5 tanesini doğru yaptıktan sonra mafiş oluyorum.
O zaman bir yerde hata yapıyorsunuz. Uykunuzu ya da beslenmenizi yanlış yapıyor olabilirsiniz ya da formunuz düzgün olmayabilir.Sırasıyla mı yapayım? Önce sağ 12 sonra sol 12 şeklinde. Onu denedim ancak sol 5-7 arasında tıkanıyor.
Hocam, onunla alakası yok. Bende de skolyoz var ama ben böyle bir sorun yaşamıyorum.
Şahsi olarak sırt yaparken arttırıp kola geçtiğim zaman aynısını yapmaya çalışıyorum.Bende de var aynısı dayanmaya çalışıyorum. O yüzden hatta sırt yaparken ağırlıkları kısıyorum.![]()
Ben ilk sırt ile başlıyorum sonra diğer üst vücut kısımları. Sonra bacak en son ise dambıllar ile kola geçiyorum. Sırt iyice dinlenmiş oluyor. Daha çok konfor sağlıyor.Şahsi olarak sırt yaparken arttırıp kola geçtiğim zaman aynısını yapmaya çalışıyorum.
O zaman bir yerde hata yapıyorsunuz. Uykunuzu ya da beslenmenizi yanlış yapıyor olabilirsiniz ya da formunuz düzgün olmayabilir.
Sırt kolay ama ön kol çok zor.Ben ilk sırt ile başlıyorum sonra diğer üst vücut kısımları. Sonra bacak en son ise dambıllar ile kola geçiyorum. Sırt iyice dinlenmiş oluyor. Daha çok konfor sağlıyor.
Uykuya çok dikkat edin. Geçen biraz uykusuzdum yapamadım kola geçemedim erken çıktım. Fena bir ağırlık çöktü. Uykuya çok dikkat edin. Ağırlık çökmeden önce de ağırlıkları 10-15 kilo kısıp kaldırdım.Uykum iyi, beslenme fena değil. Şu 3-4 gündür bi' tık hastayım ancak formda olduğumda bile en fazla 11 yapabiliyorum onda da dediğim gibi sol kolumun ön kasından çok omuz ve sırtımı hissediyorum. Sağ kolda ise hepsinde ön kolumu hissediyorum.
Sırt kolay ama ön kol çok zor.
Bunun çözümü bir tarafı daha çok çalışmak değil. Kol hareketlerini tek taraflı yapın, ilk soldan başlayın dinlenmeden sağa geçin ki sağ daha dezavantajlı olsun eşitlenir zamanla.Hocam, zorlayınca sırta vurmaya başlıyor. 4-5 tanesini doğru yaptıktan sonra mafiş oluyorum.
Sol kol bende de öyle. Hayatında solu da kullanmaya çalış. Ben öyle yapıyorum. İnsan alışıyor bir zamandan sonra orası da güçleniyor. Bir de biraz sol kola yüklen sporda.Dumbell alt curl hareketinde sağ ile 10 kilo ağırlığını kaldırırken 11-12 tekrar yapabiliyorken sol kolumda (geneli sırta vurarak) en fazla 6-8 arası yapabiliyorum. Sol kolumu güçlendirmek için ne yapabilirim?