Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Solid Edge’te çalışıyordum. Parçadaki kulak kısmına R3 round vermem gerekiyor ancak program “blend radius too large” hatası veriyor. Sizce neden olabilir? Çizimimde bir hata mı var acaba?

qewe.webp
qwew.webp

Merhaba arkadaşlar,

Solid Edge’te çalışıyordum. Parçadaki kulak kısmına R3 round vermem gerekiyor ancak program “blend radius too large” hatası veriyor. Sizce neden olabilir? Çizimimde bir hata mı var acaba?

Eki Görüntüle 191784Eki Görüntüle 191785
“Blend radius too large” hatası, genellikle şu durumlarda ortaya çıkar:

1. Geometrik Uyuşmazlık: Minimum çap, blend radius’tan daha küçük olabilir. Kontrol edin, R3 radiusu için gereken yüzey alanının uygun olduğundan emin olun.

2. Eğrilik: Verdiğiniz R3 milimetrelik yuvarlama, yüzeyin geometrik eğriliğiyle uyumlu olmayabilir. Yüzeyin eğriliğini kontrol edin.

3. Kesişimler: Blend uygulamak istediğiniz yüzeylerin kesişim noktaları veya mevcut kenardaki yapı karmaşası, blend işlemini engelliyor olabilir. Kenarları ve yüzeyleri kontrol edin.

4. Model Hataları: Modelde ani geçişler veya yüzey hataları olabilir. Geometrinizi dikkatlice inceleyin ve düzeltin.

Adım Adım Çözüm:

• Yüzeyler arasındaki mesafeyi kontrol edin.
  • Blend uygulanacak kenarın yanındaki yüzeyin eğrisini gözden geçirin.
  • Eğer varsa, karmaşık kesişimleri düzeltin.
  • Geometriyi basitleştirerek tekrar deneyin.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla bilgi için modelin teknik detaylarını paylaşabilirsiniz.