Türkiye'nin katılmadığı seneden beri Eurovision izlemiyorum bu yılda gördüğüm tek bir haberi dışında hiç dinlemedim, bakmadım gizliden politik bir yarışma bence. Eğer olurda bir sonraki sefere katılırsak falan geçen yıllardaki tûm şarkıları tek seferde dinler ve kendime göre oylarım.

Türkiye'nin katılmadığı seneden beri Eurovision izlemiyorum bu yılda gördüğüm tek bir haberi dışında hiç dinlemedim, bakmadım gizliden politik bir yarışma bence. Eğer olurda bir sonraki sefere katılırsak falan geçen yıllardaki tûm şarkıları tek seferde dinler ve kendime göre oylarım.
Ben iç siyasi problemlerinizi halletmeden katılmamaktan yanayım. Ülkemizi iyi hatırlıyorlar. Bırakalım da rezil olmayalım...

Bu arada Türk bayrağı vardı. Neden bilmiyorum. Birkaç seyirci Türk bayrağı sallıyordu. Ermenistan performansının sonunda bile Ermeni bayrağının yanında biri Türk bayrağı açmıştı ve kamera onu da gördü

Ben iç siyasi problemlerinizi halletmeden katılmamaktan yanayım. Ülkemizi iyi hatırlıyorlar. Bırakalım da rezil olmayalım...

Bu arada Türk bayrağı vardı. Neden bilmiyorum. Birkaç seyirci Türk bayrağı sallıyordu. Ermenistan performansının sonunda bile ermeni bayrağının yanında biri Türk bayrağı açmıştı ve kamera onu da gördü.
Hayret bizi çok özlediler galiba "bakın Ermenistan bile katıldı siz yoksunuz gelin de bir kapışın. " mesajı mı vermeye çalışıyorlar acaba bilemedim.

Hayret bizi çok özlediler galiba "bakın Ermenistan bile katıldı siz yoksunuz gelin de bir kapışın. " mesajı mı vermeye çalışıyorlar acaba bilemedim.
Canlı yayın esnasında bu ekran görüntüsünü alıp WhatsApp grubuma sormuştum.

IMG-20250517-WA0092.webp

@thalvren mesajımı görüp orada sadece fazla Türk olduğunu söylemişti.

Ermenistan'ı da boş verirsek de ben bir performans esnasında sallanan bayraklar arasında da görmüştüm.

Feci halde yanlış düşünüyorsun.

Haklı. Birinci parça birinciliğini hak etti ama İsrail'in ikincilikte ne işi vardı? Azerbaycan'ın şarkısı Ukrayna'nın şarkısından daha iyiydi. Azerbaycan yarı finalde elenirken Ukrayna'nın kazanması da hiç bana mantıklı gelmedi.

Arnavutluk da müthiş parçasına rağmen kötü sıralama aldı. Maalesef doğruyu söylüyor. Biz bu son yıllarda görüklerimizden sonra artık şarkı değil politik bir program olduğunu anladık. Geçen sene Ukrayna ve Hırvatistan performansı varken sırf eş cinsel diye Nemo'yu birinci yaptılar.

Espresso Machiato ve Kaarija-Baby Lasagna düeti favorim kesinlikle.
Bu arada bu senenin en iyileri benim nezdimde:
İspanya, İzlanda, Estonya, Letonya, Arnavutluk, San Marino, Polonya oldu. Özellikle Polonya'nın sahne şovu mükemmeldi.
Edit: İsveç'i unutmuşum, o da çok iyiydi. Finlandiya da kêza çok iyiydi.

Büyük ihtimalle yaşınız küçük bu yüzden bana karşı çıkıyorsunuz, ben 33 yaşındayım 20 yıldır müzik yapıyorum ayrıca müzik öğretmeniyim. Eurovision politik bir yarışma doğru, bu yüzden de son derece politik şarkılarla dünyaya tepki göstereceksin. Bakınız: Mor ve ötesi - Deli. Müzik devrimdir, iletişim yoludur, politiktir. Eurovision politik o yüzden katılmayalım demek tamamen pasif kalmaktır ve vizyonsuzluktur. Birinci olmuşsun onuncu olmuşsun ne fark eder? Seni bütün dünya izliyor sadece Avrupa değil. Önemli olan verdiğin mesaj. Kaldı ki Türkiye çok sayıda derece aldı. Eurovision'a katılmama sebebimizi çok daha siyasi yazardım ama anlayacağınız şekilde özetleyeyim. Türkiye, uzun yıllardır Avrupa'dan izole edilmek isteniyor, sebebi budur.

Büyük ihtimalle yaşınız küçük.
27.

Eurovision politik o yüzden katılmayalım demek tamamen pasif kalmaktır ve vizyonsuzluktur.
Politik ise katılmayalım demedim. Zaten profilimde paylaştığım bu gönderi de aslında "Katılmalıyız!" diyor ama bu yönetim ve bu TRT ile değil. Biz bu TRT ile katılıp üstüne insanların giyimine karışırsak Eurovision'da güzel hatırlanan ülkemiz yobaz olarak hatırlanır ve rezil oluruz.