Sıra Türkiye'ye gelmez. Türkiye ne Arap bedevilerine benzer ne de İran şeriatçılarına. Saf milliyetçilikten söylemiyorum bunu. Ne dünya diplomasisi, stratejik dengeleri böyle bir şeye izin verir ne de İsrail başarabilir. Ana karasından bu kadar uzakta Türkiye gibi ultra vatansever ve çok geniş, zorlu araziyi İsrail baskılayamaz. Öyle bir insan gücü yok, vatanından uzakta hiç yok.
Bu iktidari basimizda kim tutuyor sizce? Tum milli degerleri yoketmeye calisan, egitim sistemini mahveden, gencleri kor cahil hale getiren, tum insanlari kendi inanclarna gore yetistirmeye calisan Iran mollalari, aradan kirk yil gectikten sonra bunun sonuclari ile karsilasti. Bilin bakalim bunlar su an hangi ulkeninde basina geliyor? Milliyetci oldugunu iddia edip teror orgutu liderine ask ilan eden heriflerin ulkeyi dusundugunu mu saniyorsunuz? Maalesef gencler oyle ultra vatansever falan degil. Biraz elle tutulur, basari gosterebilecek olanlarin tamami ilk firsatta yurtdisina cikmaya calisiyor.

@3613, iktidarın veya "o herif"in neyi düşündüğü önemli değil. Amerikan kuklası (veya Amerika'nın iplerini tutan) İsrail'in Türkiye'ye sataşması bizden önce Rusya'ya, Çin'e, Karadeniz'e kıyısı olan Avrupa ülkelerine batar. Ayrıca ortada bir "NATO" durumu mevcut. Türkiye NATO üyesi bir ülke. Saldırıya uğradığında NATO ülkeleri karışılık vermek durumunda. Rusya bu kadar özgürce at koştururken içlerinden birini korumamazlık etmeleri Putin'e "al hepsi senin olsun biz burda t**şağına takılıyoz" mesajı vermekten farksız olur.

İşin bir diğer boyutu da bahsettiğim kaynak meselesi. Türkiye yüzölçüm olarak oldukça geniş. Doğu'su oldukça dağlık, altyapısı zayıf. Buraya kadar gelmiş İsrail ordusu, kalbinden bu kadar uzaktayken bu kadar geniş ve nüfus olarak bu kadar kalabalık bir ülkeye GİREMEZ. Girse bile İLERLEYEMEZ. Atatürk'ün tabiriyle vatanın bağrında boğulurlar. Türkiye'yi savaşta yenebilirler ama içine girmek apayrı bir boyut.

@3613, iktidarın veya "o herif"in neyi düşündüğü önemli değil. Amerikan kuklası (veya Amerika'nın iplerini tutan) İsrail'in Türkiye'ye sataşması bizden önce Rusya'ya, Çin'e, Karadeniz'e kıyısı olan Avrupa ülkelerine batar. Ayrıca ortada bir "NATO" durumu mevcut. Türkiye NATO üyesi bir ülke. Saldırıya uğradığında NATO ülkeleri karışılık vermek durumunda. Rusya bu kadar özgürce at koştururken içlerinden birini korumamazlık etmeleri Putin'e "al hepsi senin olsun biz burda t**şağına takılıyoz" mesajı vermekten farksız olur.

İşin bir diğer boyutu da bahsettiğim kaynak meselesi. Türkiye yüzölçüm olarak oldukça geniş. Doğu'su oldukça dağlık, altyapısı zayıf. Buraya kadar gelmiş İsrail ordusu, kalbinden bu kadar uzaktayken bu kadar geniş ve nüfus olarak bu kadar kalabalık bir ülkeye GİREMEZ. Girse bile İLERLEYEMEZ. Atatürk'ün tabiriyle vatanın bağrında boğulurlar. Türkiye'yi savaşta yenebilirler ama içine girmek apayrı bir boyut.
Bilgilerinizde eksiklikler var. NATO hicbir ulkeyi dokunulmaz yapmaz. NATO'nun 5. maddesi "saldiriya ugradim, yardim istiyorum" demektir. Ama ulkelerin buna uymasi zorunlulugu yok. Unutmayin ki Turkiye Suriye'den fuze tehdidi alirken Ispanya disinda tum ulkeler savunma sistemlerini geri cektiler. NATO bizi "kismen" NATO ulkelerinin saldirisindan korur. Baska bir yarari yok. Bize en buyuk ambargoyu uygulayanlarin NATO uyeleri oldugunu gozden kacirmayin lutfen. Rusya olur da Turkiye'ye saldirsa ilk olarak Fransa ve Yunanistan bati cephesi acarlar. Bu konuda bizi savunacaklari hayali kurmayin. Israil'in Turkiye'yi isgal etmesine gerek yok ki. Suriye ya da Irak gibi bolmesi yeter. Basimizdaki embesillerden bazilarinin teror orgutune boyun egmesi bile bu konuda ilerleme sagladiklarini gosteriyor.

İsrail topraklarına füze düşmesinin en temel sebebi Demir Kubbe'nin yapay zekası.

Demir Kubbe, hedef füzenin kritik noktalara düşüp düşmeyeceğini anında simüle edip anlayabiliyor. Eğer boş bir araziye falan düşüyorsa o füzeyi durdurmuyor çünkü bu Demir Kubbe için füze kaybı (ki Demir Kubbe'nin füzeleri sınırlı)'nın yanı sıra ayrı bir maliyet oluşturuyor. Elbette hedeften kaçan bazı füzeler vardır ama öyle ortalıkta 3-5 abuk subuk hesabın yazdığı "Demir Kubbe çöktü" gibi yorumlara kanmamak gerek.

Zaten o kadar füzeye rağmen nitelikli bir yeri vuramayıp adamakıllı İsrail askeri (sivilleri falan saymıyorum) yaralayamamalarının en temel sebebi bu. Bir kişi ölmüş o da kadın ve muhtemelen sivil zaten. Savunma Bakanlığının Binasının yanına düşen füzenin düşme sebebi bu. Videoya bakarsanız diğer füzeleri Iron Dome hedef alırken yana düşen füzeyi vurmuyor çünkü tehlike arz etmiyor.

Yani Demir Kubbe cidden muazzam bir sistem.

(Son dakika) İsrail medyası: Füze 50 katlı binaya düştü.

Son Dakika: İsrail'in Nevatim, Palmahim ve Ramat David hava üsleri, İran füzelerinin doğrudan isabetlerine maruz kaldı. (Haber doğrulanmadı.)

Son dakika: İsrail ordusu, İran saldırısının bittiğini ve halkın sığınakları terk edebileceğini duyurdu. (Haber doğru olmayabilir.)

@3613, NATO üyesi olan ülkeleri dokunulmaz yapıyor, savunma durumunda olmaları şartıyla. Türkiye Suriye'ye girerse NATO'nun savaşa dahil olma zorunluluğu yok ama Suriye Türkiye'ye girerse savaşı durdurma ve/veya savaşa dahil olmak zorundalar.

Bunun dışında işin dünya çapında politik durumuna da bakmak lazım. NATO'nun kendi içinden bir ülkeyi korumaması küresel olarak çok kötü bir etki yaratır, NATO'nun ciddiyeti kalmaz. Rusya Ukrayna'ya girmişken özellikle NATO'nun böyle hamle yapması Putin'in ekmeğine yağ sürer. Yani Türk düşmanı olsalar bile o anlaşma maddelerine u-ya-cak-lar. İlk kurşunu bizim salaklar sıkmadıkları sürece NATO savaşa müdahale etmek zorunda.

Tekrar söylediğim gibi, NATO müdahalesine gerek bile yok. Rusya sence Karadeniz kontrolünün ABD eline geçmesi riskine girer mi? İsrail Türkiye'yi vururken oturur izler mi? Boğazların ABD kontrolüne geçmesi demek Rusya'nın güneyi doğrudan tehlikede demek. Rusya ticareti düşmanının elinde demek. Çin müttefikinin böyle kritik dezavantaja, en büyük düşmanının avantaja geçmesine izin verir mi? Karadeniz'e kıyısı olan Avrupa ülkeleri güvenilmez ABD'ye izin verir mi?

Türkiye jeopolitik konum olarak dünyayı ilgilendiren bir ülke. Hiçbir güç Türkiye'ye öyle penisinin keyfine göre füze sallayamaz. Terazinin karşısındaki ülkeler Türkiye'nin bile Türkiyelikten çıkmasına izin vermezler.

Bunlara bile gerek yok. İsrail Türkiye'yi yenemez. Türkiye'yi bölmek, iç savaş çıkarmak da öyle kolay değil. Dünyada eşi benzeri görülmemiş derecede milliyetçi bir ülkeyiz. Bir söz vardır bilir misin? Kardeşimi sadece ben dövebilirim diye.

Orta doğuda aktif değil. Afrika'ya bile yeni yerleşiyor.

Rusya- İsrail arası çok kötü değil.
Bu saldırıda bile ABD dışişleri bakanı us taraf değil dedi sonra Trump tarafız dedi. İsrail muhtemelen ABD'yi de karşısına aldı bu sefer.
Doğunun altyapısı zayıf demişsin. Güneydoğu, doğu ve batı şehirlerinde ayrılıkçı bölgeler bulunuyor. İç Anadolu'da da çeşitli yerlerde ayrılıkçılar bulunuyor. İç faktörler dışında Türkiye'nin İsrail'e karşı savunma ve İsrail'in askeri hedeflerini vurmada NATO'ya ihtiyaç duymaz bence.

İsrail topraklarına füze düşmesinin en temel sebebi demir Kubbe'nin yapay zekası.

Demir kubbe, hedef füzenin kritik noktalara düşüp düşmeyeceğini anında simüle edip anlayabiliyor. Eğer boş bir araziye falan düşüyorsa o füzeyi durdurmuyor çünkü bu demir kubbe için füze kaybı (ki demir Kubbe'nin füzeleri sınırlı)'nın yanı sıra ayrı bir maliyet oluşturuyor. Elbette hedeften kaçan bazı füzeler vardır ama öyle ortalıkta 3-5 abuk subuk hesabın yazdığı "demir kubbe çöktü" gibi yorumlara kanmamak gerek.

Zaten o kadar füzeye rağmen nitelikli bir yeri vuramayıp adamakıllı İsrail askeri (sivilleri falan saymıyorum) yaralayamamalarının en temel sebebi bu. Bir kişi ölmüş o da kadın ve muhtemelen sivil zaten. Savunma bakanlığının binasının yanına düşen füzenin düşme sebebi bu. Videoya bakarsanız diğer füzeleri ıron dome hedef alırken yana düşen füzeyi vurmuyor çünkü tehlike arz etmiyor.

Yani demir kubbe cidden muazzam bir sistem.

Demir kubbe çok iyi de füzelerin artıkları şehirlere düsüyor. Siviller için bu bile korkunç. En son Trump biz de yapacağız dedi. ABD demir kubbe yapabilir mi? Çok buyuk bir yer us.

Bilgilerinizde eksiklikler var. NATO hiçbir ulkeyi dokunulmaz yapmaz. NATO'nun 5. maddesi "saldiriya ugradim, yardim istiyorum" demektir. Ama ulkelerin buna uymasi zorunlulugu yok. Unutmayin ki Türkiye Suriye'den fuze tehdidi alirken İspanya disinda tum ulkeler savunma sistemlerini geri cektiler. NATO bizi "kismen" NATO ulkelerinin saldirisindan korur. Baska bir yarari yok. Bize en buyuk ambargoyu uygulayanlarin NATO uyeleri oldugunu gozden kacirmayin lutfen. Rusya olur da Türkiye'ye saldirsa ilk olarak Fransa ve Yunanistan bati cephesi acarlar. Bu konuda bizi savunacaklari hayali kurmayin. İsrail'in Türkiye'yi isgal etmesine gerek yok ki. Suriye'ya da Irak gibi bolmesi yeter. Basimizdaki embesillerden bazilarinin teror orgutune boyun egmesi bile bu konuda ilerleme sagladiklarini gosteriyor.

NATO dokunulmaz yapmaz ama birçok kez Türkiye aleyhine iş yaptı. Yeri geldiği zaman NATO AB BM aracılığıyla da çekiç güç gibi faaliyetler oldu. ABD çıkarına olacak bir işte ben pek güvenmiyorum NATO'ya. Eş zamanlı olarak Yunanistan tarafından askeri üslere saldırı bile beklerim Türkiye doğuda savaşa girdiğinde

Mızrak bize saplanmasa bari, bir ekşi kullanıcısı mardinden füze görüldüğünü söylemiş. Suriye tarafından füzeler uçuyormuş yani. Umarım bize de saldırı olmaz ya.
HSS sistemidir. TR'deki ve ortadoğudaki üslerden kimi radar kimi HSS ile İsrail'i koruyor.
Türkiye ne yapıp edip buradan darbe alır bence de.