Yaklaşık olarak 3 yıldır TurkNet VDSL kullanıyorum, İstanbul/Maltepe'de yaşıyorum. Apartmana 2 ay önce fiber altyapı geldi, geçmedim belki ISS değiştiririm diye. Yaklaşık 1 aydır neredeyse her gün internet kopmaları, kopma olmasa da ciddi bir bağlantı sorunu yaşıyorum. TurkNet desteğe ulaşmak imkansız olduğundan, arıza talebine uygulama üzerinden saçma sapan ezber cevaplar gönderiyorlar. Son dönemde bu tarz ciddi sıkıntılar yaşayan var mı TurkNet ile ilgili? Aklıma manyak manyak şeyler gelmedi değil, fibere geçmedim diye bilerek bağlantım yavaşlatılıyor olabilir mi diye düşündüm bir ara.
Detaylar
Kim cevapladı?Altyapınız bakır altyapıysa (ADSL2+/VDSL2) üzülerek söylüyorum ki bakır altyapı sorunları dünyasına hoş geldin dostum. 192.168.1.1 üzerinden hat değerlerini gönderebilir misin?
Ve hayır, fiber bağlantıya geçmediniz diye sizin bağlantınızı bilerek yavaşlatacak bir ISS de değil TurkNet.
Ve hayır, fiber bağlantıya geçmediniz diye sizin bağlantınızı bilerek yavaşlatacak bir ISS de değil TurkNet.
Umarım istediğiniz verileri yollamışımdırAltyapınız bakır altyapıysa (ADSL2+/VDSL2) üzülerek söylüyorum ki bakır altyapı sorunları dünyasına hoş geldin dostum. 192.168.1.1 üzerinden hat değerlerini gönderebilir misin?
Dosya Ekleri
emilbreivik
Uzman
VDSL kullandığımda ben de zaman zaman sorunlar yaşıyordum ve bu gayet beklenebilir. Eski altyapı sonuçta. Son 1.5-2 aydır da TurkNet'in (TT Altyapısında) fiberini kullanıyorum ve sadece 1 kere internet gitti, o da planlı çalışmadan dolayı. Onun dışında gün içerisinde kullanımda hiçbir sorun yaşamadım.
Tabii çalışma olacağı zaman sms ile bilgilendirseler fena olmaz.
Zayıflamanız yüksek. Oldukça fazla ES ve SES hatalarınız da var, maalesef hattınız bariz kötü durumda.Umarım istediğiniz verileri yollamışımdırhocam anlamadığım kısım son 1 aydır bunun yoğun olması ve bu hafta artık zirve oldu. Herhangi bir online oyun ping, jitter muhabbetinden oynanmıyor. Ne oynasam sağ köşede kırmızı bağlantı sorunu işaretini gördüm. Televizyonum da internet üzerinden izliyorum o da facia, Youtube videosu oynatamıyorum.
VDSL kullandığımda ben de zaman zaman sorunlar yaşıyordum ve bu gayet beklenebilir. Eski altyapı sonuçta. Son 1.5-2 aydır da TurkNet'in (TT Altyapısında) fiberini kullanıyorum ve sadece 1 kere internet gitti, o da planlı çalışmadan dolayı. Onun dışında gün içerisinde kullanımda hiçbir sorun yaşamadım.
Yarın fibere geçiş başvurusu yapacağım o zaman. Yine düzelmezse ISS değiştirmek benim için şart oldu sanırım. Gigaspeed üzerinden altyapı sorgulaması yaptım, fibere geçmeden bu sorunlar düzelmeyecek belli ki.Zayıflamanız yüksek. Oldukça fazla ES ve SES hatalarınız da var, maalesef hattınız bariz kötü durumda.
Dosya Ekleri
Fibere geçmeniz kalıcı çözümdür. VDSL2'de kalmak isterseniz kablonuzu değiştirin.Yarın fibere geçiş başvurusu yapacağım o zaman. Yine düzelmezse ISS değiştirmek benim için şart oldu sanırım. Gigaspeed üzerinden altyapı sorgulaması yaptım, fibere geçmeden bu sorunlar düzelmeyecek belli ki.
Zaten kızdığım konu bu. Turknet hızının yanında TTNET, Superonline gibi firmalara nazaran ulaşılabilirlik, destek alabilirlik yönünden iyi olmasıydı ama büyüdükleri gibi bu durum direkt ilk göz ardı edilen kısım oluyor. Ulaşamıyorum asla, net bir bilgi alamıyorum.VDSL kullandığımda ben de zaman zaman sorunlar yaşıyordum ve bu gayet beklenebilir. Eski altyapı sonuçta. Son 1.5-2 aydır da TurkNet'in (TT Altyapısında) fiberini kullanıyorum ve sadece 1 kere internet gitti, o da planlı çalışmadan dolayı. Onun dışında gün içerisinde kullanımda hiçbir sorun yaşamadım.
Çok yardımcı oldunuz hocam, teşekkür ederim.Fibere geçmeniz kalıcı çözümdür. VDSL2'de kalmak isterseniz kablonuzu değiştirin.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-