Herkese merhaba, Casper Excalibur G770 laptop var bilmeyen yoktur ısınır falan. Bende aklımdan böyle bir yöntem geçti bilmeyen varsa FN+1 tuşuna basınca son hız fan açılıyor. Bunu açtıktan sonra süpürge ile laptopu temizlersem olur mu yoksa içini açmak şart mı? Maalesef içini açamıyorum tornavida aletleri falan yok. Biliyorum çok fazla ısıya etki etmez bence ama.

Fanı süpürge ile temizleyeceksen cihazın kapalı, fanlar çalışmıyor olmalı. Uzun şiş tarzı bir şeyle süpürgeye çekerken fanların dönmesini engelle. O fanlar harici rüzgarla döndürülünce elektrik üretip cihaza geri veriyor. Bozabilirsin cihazı.

Tavsiye değil uyarı bu. O şekilde cihazı süpürgeye çekip fanlarını bozan ya da elektrik üretimine sebep olup anakart parçalarını bozan çok kişi gördüm.

İçini açman lazım rüzgar ile en fazla ne kadar temizlenir ki?

Çok toz varsa zaten hava çıkışının orada keçe gibi birikiyor. Bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Fanı süpürge ile temizleyeceksen cihazın kapalı, fanlar çalışmıyor olmalı. Uzun şiş tarzı bir şeyle süpürgeye çekerken fanların dönmesini engelle. O fanlar harici rüzgarla döndürülünce elektrik üretip cihaza geri veriyor. Bozabilirsin cihazı.

Tavsiye değil uyarı bu. O şekilde cihazı süpürgeye çekip fanlarını bozan ya da elektrik üretimine sebep olup anakart parçalarını bozan çok kişi gördüm.

Hocam en temizi içini açmak diyorsunuz galiba.

İçıni açmakla bitmiyor. Fan ile bakır soğutma arasında şu durum oluşuyor. Sadece fanın etrafını temizlemek yeterli olmuyor yani. Fan ile bakır soğutmanın siyah özel bir çeşit bantlı bir arası var. O arayı temizlemen lazım.

Çok toz varsa zaten hava çıkışının orada keçe gibi birikiyor. Bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Yeni temizlediğim zamanlarda fanları maksimuma hızlı şekilde çekip geri alarak birikmiş ufak tozları atabiliyorsun. Ama birkaç aydan itibaren o toz oraya kalıcı şekilde tutunup yün gibi oluyor.

Süpürgeyle uğraşma bilgisayarı bozarsın. Onun için fan kablolarını sökmek gerekiyor.

Yeni temizlediğim zamanlarda fanları maksimuma hızlı şekilde çekip geri alarak birikmiş ufak tozları atabiliyorsun. Ama birkaç aydan itibaren o toz oraya kalıcı şekilde tutunup yün gibi oluyor.

Süpürgeyle uğraşma bilgisayarı bozarsın. Onun için fan kablolarını sökmek gerekiyor.

Hocam peki laptopun dışını açmadan sadece yüzeysel olarak klavyesini ve arkasını alsam ekranı falan?