Bence en iyi dağıtım, deneyerek bulunur. Ubuntu ve Mint denedim. En son EndeavourOS denedim, aradığım dağıtım buymuş dedim. Şu an kullanıyorum, ama tabi bunun için vakit olması lazım. Deneyeceksin, sevmedin mi başka dağıtım yükleyeceksin. Biraz uğraştırır.
Ben türetilmiş dağıtımları pek önermiyorum. Kendi tabanı olan dağıtımları tercih ederim. Ubuntu, Fedora, Arch Linux, Gentoo, Debian kendi tabanı olan dağıtımlar mesela.
Fedora'nın modifiye edilmiş versiyonu olan Nobara'ya bakabilirsiniz. Nobara'nın amacı işletim sistemini kurduktan sonra herhangi ekstra bir ayarla uğraşmadan mümkün olduğunca çok oyunu ve programı sıkıntısız çalıştırabilmek.
Garuda Linux is an appealing Arch Linux based Distro with BTRFS (modern filesystem), Linux-zen kernel, auto snapshots, gaming edition and a lot more bleeding-edge features.
Fedora'nın modifiye edilmiş versiyonu olan Nobara'ya bakabilirsiniz. Nobara'nın amacı işletim sistemini kurduktan sonra herhangi ekstra bir ayarla uğraşmadan mümkün olduğunca çok oyunu ve programı sıkıntısız çalıştırabilmek.