Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

• Fedora

Oy: 52 43,7%
  • Manjaro

Oy: 2 1,7%
  • Pop!_OS

Oy: 16 13,4%
  • Ubuntu

Oy: 49 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    119
  • Anket kapandı .
Ben Ubuntu derim. Herkes Ubuntu'yla başlar ve tabir-i caizse sokaktaki dayı bile Ubuntu'yu duymuştur yani.
Pop!_OS da güzel bu arada.
Ama arkasında bir dev olmasından kaynaklı Ubuntu daha önde benim için.
ask ubuntu diye kendi forumu bile var. Sıkıntın olduğu zaman istediğini sor.

Gemini'nin oyu da Pop'tan yana bu arada.

Ben Ubuntu derim. Herkes Ubuntu'yla başlar ve tabir-i caizse sokaktaki dayı bile Ubuntu'yu duymuştur yani.
Pop!_OS da güzel bu arada.
Ama arkasında bir dev olmasından kaynaklı Ubuntu daha önde benim için.
ask ubuntu diye kendi forumu bile var. Sıkıntın olduğu zaman istediğini sor.

Gemini'nin oyu da Pop'tan yana bu arada.
Ubuntu Linux dünyasının Windows'u gibi görüyorum. Bana biraz telemetrisi fazla gibi gelmişti.

Recep hocam distro'ları Google'dan değil aşağıdaki siteden inceleyin.

Linux camiasından birinin çıkıp bu siteyi tasarlayan andavala sağlam bir küfür etmesi lazım. Eğer edilmediyse o taşı atan ben olacağım gibi.

1716540002192.webp

Rekalm üstünde reklam var be...

Eskisi gibi değil aslında Debian, sayılabilire doğru gidiyor bu konuda.

Ben Debian kullanıyorum, tablet üzerinde bile çalışıyor. Ubuntu kötüleşince reklam bakımından vb Debian'a geçmiştim bende. Hem topluluğu yeterince büyük, bir problem olunca aradığımı bulabiliyorum. Diğer Debian tabanlı OS çözümleri çoğunlukla çalışıyor Debian üzerinde.

@Recep Baltaş benim de kaç kere şikayet ettiğim bir şey. Open source camiası UI tasarımından anlamıyor herhalde. Son çıkan projeler biraz adam oldu ama eski dağıtımlar hala berbat ve kafa karıştıran tasarimlara yapıştı kaldı. 2002 kasa arabada 2023 motor kullanmış gibi duruyor bu siteler.

Ubuntu yerine Pop!_OS veya Linux Mint de olabilir. Snap dayatması ikisinde de yok. Ancak Fedora da güzeldir. Linux Mint son kullanıcı için daha iyi olabilir (Pop!_OS'a kıyasla) zira çoğu şey için arayüz kullanabiliyorsunuz.