Google aramasında bile çıkmıyor. Hayatımda ilk defa duydum.@Recep Baltaş Arch based Garuda önerebilirim. Oyun odaklı, güncel kernel ve sürücüler kullanıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Bence en iyi dağıtım, deneyerek bulunur. Ubuntu ve Mint denedim. En son EndeavourOS denedim, aradığım dağıtım buymuş dedim. Şu an kullanıyorum, ama tabi bunun için vakit olması lazım. Deneyeceksin, sevmedin mi başka dağıtım yükleyeceksin. Biraz uğraştırır.
- Makaleler
- 4
Ben türetilmiş dağıtımları pek önermiyorum. Kendi tabanı olan dağıtımları tercih ederim. Ubuntu, Fedora, Arch Linux, Gentoo, Debian kendi tabanı olan dağıtımlar mesela.
Google aramasında bile çıkmıyor. Hayatımda ilk defa duydum.
Hocam ancak gayet iyi özellikleri var. Gene de bir bakmanızı öneririm.
Garuda Linux Official website
Garuda Linux is an appealing Arch Linux based Distro with BTRFS (modern filesystem), Linux-zen kernel, auto snapshots, gaming edition and a lot more bleeding-edge features.
Hocam ben CachyOS tavsiye ederim. Arch tabanlı olup da NVIDIA sürücüleriyle uğraşmadığım tek dağıtım oldu. Kurulumu da kullanımı da çok rahat.
Did you mean Nobara Kugisaki dedi Google. Geçelim.Fedora'nın modifiye edilmiş versiyonu olan Nobara'ya bakabilirsiniz. Nobara'nın amacı işletim sistemini kurduktan sonra herhangi ekstra bir ayarla uğraşmadan mümkün olduğunca çok oyunu ve programı sıkıntısız çalıştırabilmek.
- Makaleler
- 24
Google aramasında bile çıkmıyor. Hayatımda ilk defa duydum.
Garuda Linux | Downloads
Garuda Linux comes with a variety of desktop environments like KDE, GNOME, Cinnamon, XFCE, i3wm, Sway and Hyprland to choose from.
KDE, GNOME veya Xfce olanı seçin. Diğerleri tiling WM klavye kısayolu fetişiniz yoksa gerek yok
Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. Fedora ile başlayacağım, olmazsa Ubuntu ile devam.
4196
Deneyimli
Did you mean Nobara Kugisaki dedi Google. Geçelim.
Recep hocam distro'ları Google'dan değil aşağıdaki siteden inceleyin.
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.
News and feature lists of Linux and BSD distributions.