Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

• Fedora

Oy: 52 43,7%
  • Manjaro

Oy: 2 1,7%
  • Pop!_OS

Oy: 16 13,4%
  • Ubuntu

Oy: 49 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    119
  • Anket kapandı .
Hocam, Arch tabanlı ama terminali minimum düzeyde kullandığımız bir dağıtım var mı?
Yani şöyle söyleyeyim, zaten sistemi bi şekil ayağa kaldırdıktan sonra terminalle içiniz ya bir şeyleri bozarsanız ya da paket kuracağınızda falan oluyor. CachyOS gayet konforlu kuruluyor ve temel işler dışı fazla terminalle elleşmiyorum.

Bu da olabilir, namını çok duydum ama hiç denemedim malesef.

Uzun süre Ubuntu kullanmış birisi olarak Windows'tan direkt Linux'a geçenler için Ubuntu daha iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Kullanım kolaylığı ve arayüzü bana göre başarılı. Yanı sıra Linux Mint'te benzer özelliklere sahip.

Kısaca oyumu Ubuntu'dan yana kullanıyorum.

Yani bazı şeyleri manuel yaptırdığı için en başlangıç seviyeye önermiyorum, hem çok hızlı güncelleniyor hem de pek bir artısı yok içinin bomboş gelmesinden başka.

Ubuntu da sevmem, Ubuntu tabanını da sevmem fakat sıfır seviye için Ubuntu.

Ondan sonra ömrünüzün sonuna kadar openSUSE Tumbleweed(çünkü terminalle boğuşmanızı engelleyecek ve hayatınızı 30 kat kolaylaştıracak YaST diye bir nimetle ve şu an sadece üç dört dağıtımın verdiği X86_64_V4 paketlerle geliyor (detaylı açıklaması gelişmiş instruction setlerle derlenmiş paketler, detaysızı ise hızlı çalışıyor)) ya da CachyOS(çünkü Arch :cool:).

V4 setini kullanan program kolay kolay bulamazsin. Senin program I V4 destegiyle derlemen yeterli degil.

Mint diyenler neyin kafasını yaşıyor? Son kullanıcı için asla önerilmeyecek bir dağıtım. Önce Cinnamon'dan kurtulsun sonra bakılır. @Recep Baltaş haklı. Son kullanıcı için sorun yaşatmayacak bir dağıtım gerekir. Mint bu konuda hiç aday olamaz.

Yani listedekilerden bence sadece Fedora son kullanıcıya hitap ediyor diğerlerinin paketleri çok eski bence. Direkt dağıtım olarak öneride bulunacak olursam Bazzite öneririm en az hatta neredeyse hiç konsol açmadan kullanabileceğiniz bir dağıtım diyebilirim. Uzun sürelerde bende kullandım ama gerçekten konsolu az kullanmak işimi yavaşlattığı için bişey indirip silmek için sürekli mağazayı açmak canımı sıktığı için sildim.

Son düzenleme:
Ubuntu veya Fedora olabilir. Şu an Pop!_OS! Yeni masaüstü ortamına geçti. Biraz daha zamanı var. Mint Cinnamon 2-3 yıl önce iyi gibiydi ama şimdi sanırım pek memnun değil kullananlar. Demode kaldı ve diğer dağıtımlar ve masaüstü ortamlarının giderdiği gibi eksiklerini gideremedi. Bence hiç bilmeyene Ubuntu güzel. Hem insanlar biraz farklı bir şeye geçtiğini de hissetsin. Ubuntu'dan sonra da Catchy akar. Ben CachyOS kullanamadım Wi-Fi'm dengesiz oldu ama çok güzeldi aklım kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör: