Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

• Fedora

Oy: 52 43,7%
  • Manjaro

Oy: 2 1,7%
  • Pop!_OS

Oy: 16 13,4%
  • Ubuntu

Oy: 49 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    119
  • Anket kapandı .
Maalesef her program ilk o "cop"e destek veriyor. Burada son kullanici onemli.

Cunku konuda talep edilen Windows'un Linux versiyonu :rofl: Konunun ve Recep Bey'in amaci anladigim kadariyla Linux'la isi gucu olmamis, evinde bilgisayarini acip internette gezip 2-3 oyun atan kisilere Linux'u tanitmak. Bu sebeple olabildigine GUI iceren, basit bir distro araniyor.

Yoksa Ubuntu yerine daha iyi dagitimlar var tabi.

Sevdiği dağıtımı değil de sevmediği halde olması gereken dağıtımı söylediği için @Sensei'e teşekkürler.

Steam anketine de bakıyoruz:

"Arch Linux" 64 bit
0.16%
+0.01%
trans.gif

Ubuntu 22.04.4 LTS 64 bit
0.12%
+0.01%
trans.gif

Linux Mint 21.3 64 bit
0.08%
+0.01%
trans.gif

"Manjaro Linux" 64 bit
0.06%
-0.01%

Sanırım yazılım desteğinden ve bilinmişlikten dolayı Ubuntu olacak bu işletim sistemi. Bu arada bütün yorumları okudum ve herkese de ayrıca teşekkür ederim.

Bu arada ne olursa olsun Linux kullanmam mümkün değil şu anda. Kullandığım Pluginler Linux'ta bulunmuyor. Onu geçtim ses kartımın sürücüsü bile yok :cautious: Nasıl çözebileceğimi bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.
Gitar pluginlerin ise Wine aracılığıyla yabrdge adlı bir toolla ya da yerel DAWların kendi içindeki çözümleriyle çalıştırabilirsin. Amplitube 5 benim için Linuxda daha iyi çalışıyor mesela düşük gecikme fantastik kernel ve paketlerimle özellikle.

Hangi dağıtımları denediniz?

Aslında aradığınız kriterlere Fedora'ya kıyasla Ubuntu daha çok uyuyor. Ama ben yine de Fedora önereceğim son kullanıcı için. 😀
Tabii Ubuntu, Linux'u hiç bilmeyen birisine göstermek/öğretmek için daha kesin bir tercih, bilinirlik farkı büyük. İçeriğinizi heyecanla bekliyor olacağım.

Sevdiği dağıtımı değil de sevmediği halde olması gereken dağıtımı söylediği için @Sensei'e teşekkürler.

Steam anketine de bakıyoruz:

"Arch Linux" 64 bit
0.16%
+0.01%
trans.gif

Ubuntu 22.04.4 LTS 64 bit
0.12%
+0.01%
trans.gif

Linux Mint 21.3 64 bit
0.08%
+0.01%
trans.gif

"Manjaro Linux" 64 bit
0.06%
-0.01%

Sanırım yazılım desteğinden ve bilinmişlikten dolayı Ubuntu olacak bu işletim sistemi. Bu arada bütün yorumları okudum ve herkese de ayrıca teşekkür ederim.
Arch'ın tepede çıkmasının sebebi Steam OS'in taabnı olması. Pop ile Ubuntu neredeyse aynı, bence ikisini de deneyebilirsiniz hocam.

Hayırlısı olsun :)

Gitar pluginlerin ise Wine aracılığıyla yabrdge adlı bir toolla ya da yerel DAWların kendi içindeki çözümleriyle çalıştırabilirsin. Amplitube 5 benim için Linuxda daha iyi çalışıyor mesela düşük gecikme fantastik kernel ve paketlerimle özellikle.

Hangi dağıtımları denediniz?

Fedora. Eğer ki tam olarak anlatırsanız çok iyi olur. Hatta konu da açarım.

Ses kartım UMC202HD.

Daha iyi dediğiniz bir dağıtım varsa ona da bakabilirim.

Fedora. Eğer ki tam olarak anlatırsanız çok iyi olur. Hatta konu da açarım

Ses kartım UMC202HD.
E hocam size ASIO lazım değil mi tek, onun dışında gecikmeleri, frekans aralığını falan DAWdan doğru da kontrol edebilirsiniz.

Bizde ASIOdan ziyade JACK diye bi meret kullanılır, Wasapi gibi aynı anda birden çok uygulamaya destekli fakat düşük gecikmeli bi nimettir. Bir iki saate konu açın etiketleyin beni, konuşalım devamını. Ders çalışıp az geleceğim.

E hocam size ASIO lazım değil mi tek, onun dışında gecikmeleri, frekans aralığını falan DAWdan doğru da kontrol edebilirsiniz.

Bizde ASIOdan ziyade JACK diye bi meret kullanılır, Wasapi gibi aynı anda birden çok uygulamaya destekli fakat düşük gecikmeli bi nimettir. Bir iki saate konu açın etiketleyin beni, konuşalım devamını. Ders çalışıp az geleceğim.

Tamamdır. Kolay gelsin. Ben de flash arayayım o sırada. Linux'u silmişim :confused: