Makaleler
3
Herkese merhaba. NootRX, MacOS'da varsayılan olarak desteklenmeyen NAVI 22 ve NAVI 23 çekirdekli AMD RDNA 2 GPU'ların çalışmasını sağlayan bir eklentidir. Diğer eklentilerin aksine NootRX'in derlenmiş sürümü GitHub deposunda sunulmamaktadır. İnternetteki rastgele Kext'leri kullanırsanız Sonoma 14.0'dan sonrasında açılmayabilir. Ben de Xcode aracılığıyla GitHub deposundan indirerek kaynağından derledim. Kullanmanız açısından sizinle paylaşmak istedim.

Kext dosyası 5 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından alınarak derlenmiştir, bu tarihten önce GitHub deposuna eklemiş bütün hata düzeltme ve özellik güncellemelerine sahiptir. RX 6700 XT GPU ile Sonoma 14.4'te çalıştığı doğrulanmıştır. Lilu 1.6.7 Debug sürümü ve MacKernelSDK'nın 5 Mayıs 2024 tarihindeki deposunun klonu derlenme sırasında kullanışmıştır.

Kullanılan kaynaklar ise şu şekildedir:
NootRX Kext dosyasını buradan indirebilirsiniz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. NootRX, MacOS'da varsayılan olarak desteklenmeyen NAVI 22 ve NAVI 23 çekirdekli AMD RDNA 2 GPU'ların çalışmasını sağlayan bir eklentidir. Diğer eklentilerin aksine NootRX'in derlenmiş sürümü GitHub deposunda sunulmamaktadır. İnternetteki rastgele Kext'leri kullanırsanız Sonoma 14.0'dan sonrasında açılmayabilir. Ben de Xcode aracılığıyla GitHub deposundan indirerek kaynağından derledim. Kullanmanız açısından sizinle paylaşmak istedim.

Kext dosyası 5 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından alınarak derlenmiştir, bu tarihten önce GitHub deposuna eklemiş bütün hata düzeltme ve özellik güncellemelerine sahiptir. RX 6700 XT GPU ile Sonoma 14.4'te çalıştığı doğrulanmıştır. Lilu 1.6.7 Debug sürümü ve MacKernelSDK'nın 5 Mayıs 2024 tarihindeki deposunun klonu derlenme sırasında kullanışmıştır.

Kullanılan kaynaklar ise şu şekildedir:
NootRX Kext dosyasını buradan indirebilirsiniz:
Bende diyorum 10 kere denedim kexti neden çalışmıyor. Demek ki bundanmış, teşekkür ederim ellerine sağlık.

Gelecekte konuya uğrayıp elinde xCode ile derleme imkanı olmayan arkadaşlar için söylemiştim. Gelecekte her yenilenen versiyonu buradan tekrar yayınlayacaksanız sıkıntı değil :thumbsup:
Ben release dosyasını bulamadım paylaştığınız linkte. Keşke NootRX direkt sürüm halinde dağıtsa.

Paylaştığım bağlantıdan aşağıdaki Artifacts dosyasını indirebilmek için github hesabınız ile giriş yapmış olmalısınız.
1721910793795.webp

1721910810587.webp

Release klasörü içinde ise derlenmiş sürüm bulunmakta.