alptrek

Uzman
Bu sisteme başarılı bir şekilde Monterey kurulumunu gerçekleştirdim. Fakat iPhone Simulator'ünü kullanmam gerektiği için işimi görmüyor. Sonoma kurulumunu sorunsuz bir şekilde başlatabiliyorum kurulum bir süre devam ediyor. İlk iki yeniden başlatma geçiyor disk adı macOS installerdan benim verdiğim Sonoma'ya dönüyor daha sonra sistem belli başlı yazılar aktıktan sonra kilitlenip kalıyor. EFI dosyam bu şekilde.
Cihazı SMBIOS MacPro7, 1ken Memory panic aldım. iMacPro1, 1 yapınca da

"VM Swap Subsysten is ON
[AHCI][PRT][001F02201 InitializePort: 689 Port 2
[AHCIJ[PRT][001F0220] EnablePortOperation::3281:Enabling port 2
[AHCI][PRT][001F0220] setPowerState::2937:inNewPowerState: 2
Spaceman_scan_free_blocks:3674: disk2 scan took 3.343832 s. Trins took 3.332371 S, trims took 3.332371 s
Graft_dev_blockmap_lut_switch_to_metadata_based_if_needed:1235: OS. Dmgs1 lut co|| "

Yazı bu noktada kilitleniyor.

Neler yapabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize saglik. USB mapping onerecektim ancak mesakkatli bir surec oldugu icin once basitleri onereyim dedim.

Config.plist dosyanizda NVRAM kisminda 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 adli girdiye csr-active-config key'ini ekleyip, bu key'in degerini de FF0F0000 yapin.

Boot argumanlarina amfi_get_out_of_my_way=1 de eklense faydalidir.

Bunun ardindan, masaustundeyken Terminal acip, sudo spctl --global-disable komutunu girin. Sifre isteyecek, sifreyi girin (girerken gozukmez), ardindan Gatekeeper de kapanmis olacak.

Ardindan OCLP yapabiliyor olmaniz gerekmekte. Isterseniz ustteki girdiyi ve argumani kaldirip, Terminal'e de sudo spctl --global-enable yazarak islemleri geri alabilirsiniz ancak OCLP basarili olduktan sonra yapin tabii ki bunlari.

OCLP basarisiz olursa, bir tur da NVRAM resetleyip deneyin.
Dediklerinizi yaptım ama OCLP sonrası yine memory panic alıyorum hocam. ne yaptıysam düzeltemedim.

Dediklerinizi yaptım ama OCLP sonrası yine memory panic alıyorum hocam. ne yaptıysam düzeltemedim.
Buradaki konuyu takip edip gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra oclp işlemini başarıyla gerçekleştirdim hocam. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: