AMOUK

Çalışkan
Yer
Mamak
Merhaba arkadaşlar. Bugün arkadaş grubumuzda bir tartışma oldu. Verilen vatandaşlıkların geri alınabileceğine dair arkadaşım evet dedi. Ben hayır dedim. Mesela ben Amerika'ya gitsem. Daha sonrasında Amerika vatandaşı olsam. Daha sonrasında mesela göçmen karşıtı bir parti iktidara gelse verilen vatandaşlıkları geri alabilir mi? Yoksa bir kere vatandaş olunca geri alınması imkansız mı oluyor?

Olaydan bağımsız olarak evet alınabilir. Ama belirli şartları vardır bunun.

Sizin tartıştığınız olaya gelirsek ise karışık. Teknik olarak yine vatandaşlığı geri alabilirler. Ama hukuk devletlerinde olmaz diyebiliriz. Olursa da hukuksal tarafı var. Karşı dava açılabilir. Süreç uzar, sıkıntılı olur vs o kısmı farklı bir konu. Ama zaten göndermek istiyorlarsa şartları sağladığınıza dair delil yoksa bile oluştururlar yine şutlarlar.

Tam olarak dediğiniz olaya gelirsek pek mümkün değil gibi. Hukuksal tarafını geçtim olaylar çıkar. Kaldı ki Amerikanın yerel halkından ne kadar kişi kaldı ki? Birleşmiş Milletler zaten adı. Göç alarak oluşan bir ülkeden bahsediyoruz. 😅 Ayrıca göçmenleri elerse ülke genel olarak çöker. Bu tarz göçmen karşıtı politikaların ucu kapalı. Göstermelik olur, sonrası için söylemlerdir.

Uzun lafın kısası; isteseler yapabilirler, kılıfına bir şeyler uydururlar. Ama asıl soru isterler mi kısmı.

Son düzenleme:
Evet, vatandaşlık geri alınabilir ama ciddi bir suç falan işlemeniz gerekiyor. Ayrıca vatandaşlıktan çıkarma işlemi tek kişinin imzası ile olan bir iş değil. Ciddi bir dava süreci sürüyor ve bunun sonucunda yapılıyor. Kendi istediğiniz dışında vatandaşlıktan çıkarılmanız çok zor.