Florentiy

Başarılı
Nisan-Mayıs ayından beri Simetrik kullanıyordum. Sürekli hız problemleri, Windows servis engellemeleri, 100 Mbit Speedtest sonuçları, indirme esnasında, upload esnasında sürekli interneti kesen, arıza kaydında "Problem altyapıda değil, teknik ekip gelip baksın." deyip 7 defa ONT değişen ve hala problemleri devam eden, ayda 2.200 TL verip insan gibi bile kullanamadığımız interneti 4 gün önce 11K cayma bedeli ile iptal etmiş bulunuyorum. Alacak arkadaşlara tavsiyem: her gece 12'de reset atmayı, hız problemi arızasını sürekli açtırmak istiyorsanız, buyurun kullanın. Soranlar olacaktır, ONT sinyali 19 dBm. Tahmini olarak hızı ONT kesiyor. Gelen ekiplerin bilgisizliği cabası. "Abi, hızın yarısını ONT, yarısını modem veriyor" demek ne demek? Kullanacak arkadaşlara kolaylık diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Simetrik interneti vatandaşa TurkNet sağlıyor idi, bu profesyonellik dışı davranışları TurkNet ile mi yaşadınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yeni Turknet altyapısı olmadığı için Superonline'a geçtim. Turknet'de 120 megabit aldığım hızı 3 ay bedava ve 15 ay 1000₺ olacak şekilde Superonline da 900 küsür indirme 50 yükleme şeklinde alıyorum. Sizin neden bu kadar düşük anlayamadım. Simetrik olmasından dolayıysa internetin simetrik olup olmadığını nasıl anlarız?

Adamlar SFP portlu modem veriyor ama GPON SFP modülü kullanmak yerine halen ONT dayatıyorlar. Hatta verdikleri modem ve muhtemelen OLT altyapısı ile XGS-PON bile verebilecek durumdular ama işte amatörlük.

Neyse, gerçi GPON SFP taksalar da çok bir farkı olmayacak. Size özel fiber hattı çekmiş olsaydılar bile bir farkı olmayacaktı. Boşuna SansürOnline demiyoruz.

Verdikleri veya kullandıkları cihazlar ve ekipmanlarda hiçbir sorun yok. Sorun tamamıyla yapay ve kasıtlı yapılıyor. Kasıtlı olarak DPI yapıyorlar, paketleri dolandırıyorlar, yavaşlatıyorlar, prime time sırası yapıyorlar, Cloudflare servislerini İstanbul yerine Frankfurt ve Budapest'e yönlendiriyorlar, VPN'leri engelliyorlar... Liste daha çok uzar.

Niye böyle? Çünkü "yukarıdan emir geliyor". Turkcell demek hükümet demek. Hükümet demek sansür demek. Sansür demek kullanıcıya daha kötü hizmet demek.

Muhtemelen sizin kata veya daire çekilen fiber kablosunda sorun ve büküklük olabilir ayrıca. Hatta OLT'ye gelen fiber kablolarda bile sıkıntı olabilir. Veya santral kaynaklı problem de olabilir. Ama bunların bazıları komşuları da etkilerdi ve muhtemelen adrese bakıma gelirlerdi.

Adamlar SFP portlu modem veriyor ama GPON SFP modülü kullanmak yerine halen ONT dayatıyorlar. Hatta verdikleri modem ve muhtemelen olt altyapısı ile xgs-PON bile verebilecek durumdular ama işte amatörlük.

Neyse, gerçi GPON SFP taksalar da çok bir farkı olmayacak. Size özel fiber hattı çekmiş olsaydılar bile bir farkı olmayacaktı. Boşuna sansüronline demiyoruz.

Verdikleri veya kullandıkları cihazlar ve ekipmanlarda hiçbir sorun yok. Sorun tamamıyla yapay ve kasıtlı yapılıyor. Kasıtlı olarak DPI yapıyorlar, paketleri dolandırıyorlar, yavaşlatıyorlar, Prime time sırası yapıyorlar, Cloudflare servislerini İstanbul yerine Frankfurt ve Budapest'e yönlendiriyorlar, VPN'leri engelliyorlar... Liste daha çok uzar.

Niye böyle? Çünkü "yukarıdan emir geliyor". Turkcell demek hükumet demek. Hükumet demek sansür demek. Sansür demek kullanıcıya daha kötü hizmet demek.

Muhtemelen sizin kata veya daire çekilen fiber kablosunda sorun ve büküklük olabilir ayrıca. Hatta Olt'ye gelen fiber kablolarda bile sıkıntı olabilir. Veya santral kaynaklı problem de olabilir. Ama bunların bazıları komşuları da etkilerdi ve muhtemelen adrese bakıma gelirlerdi.

Kablolama da sıkıntı yoktu hocam. -19 dB çok iyi bir değer. Ki şöyle bir durum koca apartmanda sadece ben kullanıyordum :D amann neyse şimdi sağlam sağlayıcı lazım. Neyse ki yeni yeni türknet gigafiber geliyor. Umarım adresime de gelir.

Bende yeni TurkNet altyapısı olmadığı için Superonline'a geçtim. TurkNet'te 120 megabit aldığım hızı 3 ay bedava ve 15 ay 1000₺ olacak şekilde Superonline da 900 küsur indirme 50 yükleme şeklinde alıyorum. Sizin neden bu kadar düşük anlayamadım. Simetrik olmasından dolayıysa internetin simetrik olup olmadığını nasıl anlarız?

Kronik problem bende. Superonline özelinde 100'e yakın hizmet şikayetim var. Tahminen ONT kısmı hız kesiyor bu yüzden de hız 100 Mbit zor geçiyor. Simetrik dediğimiz mevzu 1000-1000 olması. Eğer sizde 930 download 50 100 upload ise normal paketlerdedir.

Sorun ONT veya Onu'nun hız kesmesi değil. Sorun tamamen farklı bir şeyden kaynaklanıyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve konu ile alakalı detaylı bir sorun analizi yaptım buradan bakabilirsiniz: Superonline Simetrik internet rezilliği ve VLAN sorunu ama çözemedim.

Modemlerini bypass ederek de denedim. Udm Pro kullanıyordum. Onda da 100 Mbit idim ben. İşin saçmalığı L1 l2 de oturan dangalakların işi Ti'ye çekmesi. L1 ekibi Nokia ekibi olması gerekiyor. Onlara ulaşmak fantezi. Ulaşsan da sorun altyapı değil deyip kapatılıyor. Yeniden alıp denesem mi diyorum çünkü altyapı yok. Superbox arkadaşımın onunla idare ediyorum. Bende kendi routerım da da mesela bu problemi. TurkNet giga geliyor dediler ama başvuru verdim. Daha 6 ay olmadan gelmezler.