oguldenizz

Başarılı
Merhaba,

İki kamera arasındayım. ChatGPT ve çok fazla kaynaktan konuyu araştırdım ancak arasında kaldım. Sosyal medya içerik üretimi ve belgeseller için kullanmayı düşünüyorum. Bilgi sahibi kişilerden fikir alabilirsem çok mutlu olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Fotografcilik icin kesinlikle A6700. Ben kitlensi berbat diye 6700 yerine X-S20 ve XF16-80 aldim. 80 bin üzerine çıkacak olsam belki 6700 alırdım, kitlensle kullanmam. Eger video odaklı çalışıp reels uretecekseniz E10 Mark II yanına da bir gimbal mis gibi, kitlens kullanılır ama gimbal olmadan önermem:alien:

Belgesel ve video içeriği icin IBIS kesmez. 6700 IBIS'le geliyor ama Sony IBIS'leri cok da başarılı değil sahsimca. Aradaki fiyat farkına gidip gimbal alirsin. Kitlens, ZV-E10 II + gimbal.

Siz bütçenizi belirtin bakalım.

Son düzenleme:
Fotografcilik icin kesinlikle a6700. ben kitlensi berbat diye 6700 yerine X-S20 ve XF16-80 aldim. 80 bin üzerine çıkacak olsam belki 6700 alırdım, kitlensle kullanmam. Eger video odaklı çalışıp Reels uretecekseniz E10 mark II yanına da bir gimbal mis gibi, kitlens kullanılır ama gimbal olmadan önermem:alien:

Belgesel ve video içeriği icin ıbıs kesmez. 6700 ıbıs'le geliyor ama Sony ıbıs'leri cok da başarılı değil sahsimca. Aradaki fiyat farkına gidip gimbal alirsin. Kitlens, ZV-E10 II + gimbal.

Siz bütçenizi belirtin bakalım.
Bütçem 70.000 TL şu an. Elimde DJI Osmo Pocket 3 var o yüzden gimbal almayı düşünmüyorum. Bir de bedensel sorunlarım sebebiyle gimbal ile kamera taşımam zor olacaktır. Ağırlıklı olarak evde sabit tripodda duracak kamera (fotoğraf için kullanacağım zamanlar hariç).

Bütçem 70.000 TL şu an. Elimde DJI Osmo Pocket 3 var o yüzden gimbal almayı düşünmüyorum. Bir de bedensel sorunlarım sebebiyle gimbal ile kamera taşımam zor olacaktır. Ağırlıklı olarak evde sabit tripodda duracak kamera (fotoğraf için kullanacağım zamanlar hariç).

SD kart ve taşıma ekipmaniyla 65 civarına X-S20 ve XF-80 aldim. 6.2K 10-bit çekimde manyak makine ama ısınma sorunu ve 16-80'in zoom in zoom out konusunda berbat bir performansi olması sebebiyle önermiyorum (parafokal mevzusu). Birkaç ust lensde de bütçeyi geçiyoruz. A6700 ve ZV arasındaki tercihimiz icin şunu sorayım, mekanik shutter ve vizör senin icin önemli mi? Cunku ZV gerçekten video odaklı. Tek eksi yani sabitleme sistemi yok ve lensteki sisteme bağlısın. 4K 60 kare 10-bit veriyor (5.6K kayittan) fakat 6700 4K120 veriyor. Slow-mo kullanacak misin? Hızlı bir kart da almak gerekiyor tabii.

Sabitleme mevzusu tripod uzerinde duracaksa sorun değil ama 4K ağır çekim yapacak mısınız bu da önemli.

SD kart ve taşıma ekipmaniyla 65 civarına X-S20 ve XF-80 aldim. 6.2K 10-bit çekimde manyak makine ama ısınma sorunu ve 16-80'in Zoom'in Zoom out konusunda berbat bir performansi olması sebebiyle önermiyorum (parafokal mevzusu). Birkaç ust lensde de bütçeyi geçiyoruz. A6700 ve zv arasındaki tercihimiz icin şunu sorayım, mekanik shutter ve vizör senin icin önemli mi? Cunku zv gerçekten video odaklı. Tek eksi yani sabitleme sistemi yok ve lensteki sisteme bağlısın. 4K 60 kare 10-bit veriyor (5.6k kayittan) fakat 6700 4K120 veriyor. Slow-mo kullanacak misin? Hızlı bir kart da almak gerekiyor tabii.

Sabitleme mevzusu tripod uzerinde duracaksa sorun değil ama 4K ağır çekim yapacak mısınız bu da önemli.

Slow Motion kullanacağım muhtemelen ve iyi fotoğraf çeken bir kameram olsun istiyorum. DJI Mini 3 Pro'daki SD kartım duruyor yeterli olur sanırsam.