AlperenOruç

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,
Şu an 11. sınıfa geçtim ve YKS'ye hazırlanıyorum. Ancak evde çalışırken sokaktan gelen sesler ve ailemin televizyon sesi beni çok rahatsız ediyor. Aktif gürültü engellemesi (ANC) konusunda araştırma yaparken en iyi modellerden birinin Sony WH-1000xm5 olduğunu gördüm. Sizce bu kulaklık gerçekten 6-7 yıl kullanılacak kadar dayanıklı ve performanslı mı? Şu an yaklaşık 12.000 TL civarında. Bu fiyata değer mi? Yoksa aynı işi görecek, daha uygun fiyatlı alternatifler var mı? Tavsiyelerinizi duymak isterim.

Space One Pro gibi bir ucuz seçenek varken XM5 almazdım, ayrıca XM5'in menteşe kırılma sorunu mevcut.

Sony daha iyi. Fakat performans olarak %10 civari bir fark var. Ben de Momentum 4, arkadasimda 1000XM5 var. Momentum 4 daha iyi geliyor kulaga. Fakat Anker'in bu kulakliginin surucu konusunda basarili. Yine de bir Sony veya Sennheiser degil. F/p olarak daha mantikli ama. Kablosuz kulakliga 10.000'den fazla verilmemeli.

Sony daha iyi. Fakat performans olarak %10 civari bir fark var. Ben de Momentum 4, arkadasimda 1000XM5 var. Momentum 4 daha iyi geliyor kulaga. Fakat Anker'in bu kulakliginin surucu konusunda basarili. Yine de bir Sony veya Sennheiser degil. F/p olarak daha mantikli ama. Kablosuz kulakliga 10.000'den fazla verilmemeli.
Valla Anker'e helal olsun. Ülkeye geldiğinden beri F/P olarak kulaklık ve hoparlör piyasasını domine etti resmen. Arada 2 kat fiyat fark var fakat ses kalitesi olarak %10.

Valla Anker'e helal olsun. Ülkeye geldiğinden beri F/P olarak kulaklık ve hoparlör piyasasını domine etti resmen. Arada 2 kat fiyat fark var fakat ses kalitesi olarak %10.
Bunun sebebi Sony'nin XM5'inin 3 yillik daha eski bir surucu kullanmasi. XM6 ile kiyaslarsak arada ucurum fark var. XM6 bu sene cikti ve su an tum kriterleri (ses, ANC, mikrofon) goz onunde bulundurursak en iyi kulaklik. Space One Pro'da bu sene cikti. Yani o yuzden bayagi mantikli fiyatina gore Anker.

Premium kulaklık sınıfının en f/p, en ucuz olanı. Konfor olarak, kullanım rahatlığı olarak, üstündeki kontroller olarak ve ANC olarak çok çok iyi kulaklık. Müzik biraz açık ve ANC açıksa ne olursa olsun duymuyorsun. Tek başına ANC de çok başarılı ki zaten bu işin benchmarkı bu kulaklık. Ses anlamında ise ekolayzer ile toparlamak gerekiyor. 12 bin liralık bir kulaklıktan bekleneceği gibi sesi tabii ki iyi ama öyle Hi-Fi seviyesinde falan değil. Sesi kaliteli mi evet ama o kadar. 3 aydır kullanıyorum, sorun varsa sorabilirsin.