Ata Tuğkan 116

Bilgin
Birkaç ay önce Sony, PC portlarını iptal edip PC'ye oyun çıkarmayacağını söylemişti, biliyorsunuz. Son çıkan Wolverine oyunu PS'de beklenen satışların altında kaldı ve maliyetin yarısını bile çıkaramadı. Üstelik Sony, Marvel ile 1 yıl içerisinde 6 milyon kopya satışını garanti ettiği bir sözleşme imzalamış. Ve Sony bu hedefi tutturamazsa, Marvel'in Sony'e bir daha Marvel oyunu yapma izni vermeyeceği söyleniyor.

Haliyle şu soru gündeme geldi:
Sony hedefe ulaşmak için iptal ettiği PC portunu devam ettirebilir mi?

Bana kalırsa burada asıl belirleyici olan GTA 6'nın PC sürümü olur. Şu anda GTA oynamak için herkes konsol aldı. Peki, GTA 6 PC sürümü yayınlanınca, story modları, online roleplay sunucuları açılmaya başlayınca Sony, konsoldaki popülaritesini korumaya devam edebilecek mi? Son yıllarda exclusive diye yaptıkları oyunların da fiyasko ile sonuçlanması, konsol alacak hiçbir sebep bırakmıyor.

Özellikle Santa Monica ve Naughty Dog'un yeni oyunları da beklenen etkiyi yaratmazsa, Sony'nin sırf maliyetleri çıkarmak için 2027 sonları veya 2028'e doğru PC portlarına geri döneceğini düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?

PC portlarına döneceklerini sanmıyorum zira Kojima oyunu exclusive yapmayacak diye anlaşmayı bozdu adamlar. Tek sebep bu değildi tabii ama en büyük sebeplerden biri buydu.