Sorguladınız mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freaktofen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorgulamanı merak ettim. Gerçekten objektif bir şekilde sorgulama yapan birisinin İslam'a inanabileceğini düşünmüyorum pek.
Öncelikle evreni sorguladım. Ufacık bir eşyayı bile birisi yapıyorsa bu kadar büyük bir evrenin yaratıcısı illaki olacaktır. Bilime göre evren büyük patlamadan meydana geldi. E peki bu büyük patlamada enerji yok mu? Var tabii ki de. Ama bilime göre büyük patlamadan öncesi hiçlik. Burda kafam karıştı iyice. Burdan da anladım daha da sorguladım en sonunda bir tanrının var olduğunu öğrendim.

Sonra bütün kutsal kitapları aldım okudum. Hem Arapçasını hem Türkçesini okudum. Ayetleri sureleri yorumladım. Bu konuda Tevrat ve İncil bana ters geliyordu. Kur'an'ı detaylıca okudum. Bir sürü bana göre gerçek gelen mucize olduğunu fark ettim. 1500 yıl önce indirilen kitaptaki mucizeler şu an çoğu bulunmuş ya da bulunacak mucizeler. Yani bunu 1500 yıl önce nasıl bilebilirler? Burda İslam'ın daha da doğru olduğunu anladım.

Kendimi belli bir kalıp içerisine sokmuyorum agnostik bilmem ne gibi fakat kutsal kitabı olan, peygamberi olan dinlerin yanlış olduğunu düşünüyorum.

İslam dinine bakarsak: Allah, Hz. Muhammed için yaratmış ve en sevgili kulu oymuş. Neden ben değilim? Bu da sorgulatıyor?

Dine bakmazsak: Hatta Celal Şengör'e bakarsak Big Bang olayı dönüyor. Big Bang'i biraz okudum ve resmi belgeler şeklinde bir şeyler var. Hatta Celal Şengör, bana Allah'ı kanıtlayın, ondan sonra inanırım gibi bir şeyler söyledi ve buna cevap veren olmadı.

Din hocalarına bazı şeyler sorup, cevap olarak "sen bunu napacaksın, boş ver. " ya da kaçamak cevaplar aldım. YKS'den sonra kendim baştan sona araştıracağım.

Din hocalarına bazı şeyler sorup, cevap olarak "sen bunu napacaksın, boş ver. " ya da kaçamak cevaplar aldım. YKS'den sonra kendim baştan sona araştıracağım.

Reddit'teki kuranmuslumani subunu sevdim oraya bakabilirsin ama uzun iş bu öyle 4-5 ay sürer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…