seeraddar

Üstün
Hoca konuyu anlatırken 2-3 soru çözünce, sıradaki soruyu önce ben çözmeye çalışıyorum. Yapamasam da yapsam da aynı soruyu hoca çözerken yine izliyorum. Doğru çözdüğüm soruları genellikle farklı bir çözüm yoluyla buluyorum. Ancak hoca çözerken, bana çok uzatıyor gibi geliyor. Bu durum sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eyüp b izliyorsan hoca gibi çözmeye çalış bir süre sonra güzel mantık oturuyor hatta ezbere olan soru tiplerinde çok hızlanıyorsun. Ha kendin çöz hocanınkinden farklı ise bir de hocanınkini dinle aklında en küçük bir soru işareti bile varsa.

Eyüp B'den çalışıyorsan hocayı anlamaya ve onun gibi çözmeye çalış. O adam ne yapıyorsa bir bildiği var ki ileride işine yarayacağından dolayı öyle çözmeni istiyor. Diğer hocalar için sana bağlı.

Üniversitede bu durum sorun yaratabilir. Hoca, cevabınızı dikkate almadan üzerini çizebilir. (Yaşanmış bir örnektir.)

Sorun yaratmaz. Fakat hangi hoca olursa olsun çözdüğü yöntemi anlamanız çok önemli. Belki sınavda yöntemlerden biri aklınıza gelmez. Veya soruda kendi yönteminizle çözerken zorlanabilirsiniz. Veya o yöntem farklı soruda da işe yarar. Ve en önemlisi bakış açısı kazandırır.