Detaylar
Kim cevapladı?RockyHighway79
Üstün
Önüne gelene fotoğraf atmamasını ve yaşça büyük insanlarla daha mesafeli olmasını söylemen lazım kesinlikle. Ama onun dışında yasak falan getirmek işe yarar mı bilmiyorum, çok daha kötü şekilde ters tepedebilir.
Anneniz ve babanız bir şey demiyorsa elden bir şey gelmez. ,
Aranızda açık ve samimi bir iletişim kurarak yaptıklarının artı ve eksiklerini anlatmak iyi olacaktır. Çocukların "yapma" denildiği zaman yapmadığını genelde hiç görmüyorum, kısıtlama bağırma çağırma çok işe yarayan şeyler değiller çünkü bunların tesellisini bulabilecekleri çok fazla ortam var. O kızı doğru yola sokalım derken kendinize küstürüp bataklığa iyice saplanması ihtimal dahilinde. O yüzden açık bir iletişim kurmak önemli bir şey.
Tabii demesi kolay ama yapması zor şeyler bunlar, bu süreçlerin sorunsuz kavgasız geçmesi zor. "Beni anlamıyorsunuz" diye kafa ütülemeden önce onu anlayabildiğinizi göstermek iyi olacaktır.
Burnunun dikine gidiyor gibi duruyor ve bu yüzden üstüne çok aşırı gitmek pek iyi olmayabilir. Bağırıp çağırmanın en son yapılacak şey olduğunu unutmayın lütfen. Ne de olsa "yapma" denilen bazı şeyleri illa ki yapacak ve dersler çıkarıp ilerideki kişiliğine katkıda bulunacak.
Falan filan, zor işler bunlar. Mesela instagram yüzünden bazı kız kuzenlerimin neler beğendiğini görmek şaşırtıcı oluyor ama büyüyorlar işte, ilgiler kayıyor bazı şeylere.
Tabii demesi kolay ama yapması zor şeyler bunlar, bu süreçlerin sorunsuz kavgasız geçmesi zor. "Beni anlamıyorsunuz" diye kafa ütülemeden önce onu anlayabildiğinizi göstermek iyi olacaktır.
Burnunun dikine gidiyor gibi duruyor ve bu yüzden üstüne çok aşırı gitmek pek iyi olmayabilir. Bağırıp çağırmanın en son yapılacak şey olduğunu unutmayın lütfen. Ne de olsa "yapma" denilen bazı şeyleri illa ki yapacak ve dersler çıkarıp ilerideki kişiliğine katkıda bulunacak.
Falan filan, zor işler bunlar. Mesela instagram yüzünden bazı kız kuzenlerimin neler beğendiğini görmek şaşırtıcı oluyor ama büyüyorlar işte, ilgiler kayıyor bazı şeylere.
LGS hakkında da konu açmıştınız sanırım. Çok fazla üstüne düşüyorsunuz biraz boş vermeniz gerek diye düşünüyorum, çalışmaz ise leş gibi okula gider. Akıllanırsa kendi hayrına akıllanmazsa yine kendine.
- Makaleler
- 1
Katılıyorum, çıraklık ya da stajyerlik insana çok şey katar. Ben de stajımda birçok tecrübe edindim, bunu inkâr etmiyorum. Ama bu tarz şeyler, daha 8. sınıfa geçmiş sınava girecek bir kız çocuğunun davranışlarını düzeltmeyecektir, aksine daha da kötü yapacaktır. Dünya hakkında pek fikri olmayan bir çocuk için, özellikle sınav senesinde işe gitmek sadece baskı olur. Üstelik bu onu daha da yanlış yerlere yönlendirebilir, bu yaşına kadar dizginlenmemiş kontrol edilmemiş bir çocuğu bir anda bu kadar baskılamak bu kadar sorgulamak ve zorlamak hiç mantıklı gelmiyor.
Makyajlı fotoğraflarını 10 yaş büyük motorculara atan biri sınav senesinde ne yapabilir hocam? Ergenliğin zirvesinde zaten, ne kadar anlatsan da anlamaz. Kendi gözüyle görmesi gerek.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Çocuğu bir işe vererek, sınırlandırarak, bağırıp çağırarak ya da fiziksel müdahaleyle yönlendirmeye çalışarak düzeltmek kalıcı bir değişim sağlamaz. Ergenlik dönemine girmiş veya girmek üzere olan bir çocuk, baskı altına alındığında genellikle bildiğini okumaya devam eder. Konu sahibinin de belirttiği gibi, aile bireylerinin bariz sorunları görmezden geliyor bu da çocuğun bu davranışları sergilemesini kolaylaştırıyor işine yarıyor. Ne yazık ki küçüklükten beri kontrollü ve ilgili bir şekilde yetiştirilmediyse, yapılabilecek çok bir şey yok. Zorlamak, işe vermek, kısıtlamak bu gibi yaptırımlar kalıcı bir çözüm sunmayacak, bu günü ve yarını kurtarabilir ama sonrası için asla işe yaramayacaktır.
Cocugun sorunu neymıs kanka nasıl anlayabildin? Sorunu 10 yas buyuk kisilerin onu motoruyla gezdirmesi falan mıymis?
HDDKullanıyorum
Üstün
Cocugun sorunu neymıs kanka nasıl anlayabildin? Sorunu 10 yas buyuk kisilerin onu motoruyla gezdirmesi falan mıymis?
Sorunun ne olduğunu anlamak için onunla konuşacaksın, dostum. Gerektiğinde nazikçe uyaracaksın ama işe vermeyeceksin, kısıtlamayacaksın, baskı yapmayacaksın. Çocuğun psikolojisini daha da kötü bir hâle sokmayacaksın. Elinden geldiğince anlayışlı olacaksın. Ben de, yaptıklarının doğru olmadığını elbette kabul ediyorum ama bu yöntemle sonuca ulaşamazsın. Bu çocuk bugüne kadar serbest ve rahat bir şekilde yetişmiş, anlaşılan o ki ailesi onu kontrol etmeye zaman bile ayırmamış. Peki, sence sorun çocukta mı? Onun bu şekilde davranmasına sebep olan şey fazla serbest bırakılması, denetimsizlik değil mi? 10 yaş büyük motorcular çocuğu gezdirmek için ailesini tehdit mi ediyor? Elbette hayır. Çocuğun neye maruz kaldığını kimlerle ne tarz iletişim kurduğunu kontrol etmez ve umursamazsan sonucu bu olur başından kısıtlayacaktın geç kaldın üzgünüm.
İtachi Uchiha
Yetkin
Karıştırdınız sanırım, öyle bir konu açmadım.LGS hakkında da konu açmıştınız sanırım. Çok fazla üstüne düşüyorsunuz biraz boş vermeniz gerek diye düşünüyorum, çalışmaz ise leş gibi okula gider. Akıllanırsa kendi hayrına akıllanmazsa yine kendine.
İlk defa kendi resimlerini paylaşmıştı. Gününde fark ettim bende. Babam ilk öğrendiğinde bunu iyice dövecekti, annem zor tutu. Ondan sonra tekrar etmedi. Burada asıl sorun annemin sürekli bu salağı koruması.
Telefonu eline aldığı zaman o cihazın Wifi bağlantısını modemden engellemeyi düşünüyorum.
Telefonu eline aldığı zaman o cihazın Wi-Fi bağlantısını modemden engellemeyi düşünüyorum.
Mantıklı yaparsınız, gerekçeniz de var.